Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ing-Marie Wieselgren gjorde skillnad för dem som inte hörs i samhällsdebatten

Publicerad:
Porträttbild Ing-Marie Wieselgren, SKR
Fotograf: SKR

Gemensamt uttalande från Ann-Sofi Lodin och Kaarina Sundelin, Västra Götalandsregionen:

”Med sorg och bestörtning tog vi emot beskedet att Ing-Marie Wieselgren har avlidit efter ett brutalt våldsbrott under Almedalsveckan i Visby. Vi vill uttrycka vårt djupaste deltagande med hennes familj och närmaste kollegor i denna svåra stund.

Västra Götalandsregionen har haft ett nära och framgångsrikt samarbete med Ing-Marie under många år. Det gäller inte minst inom ramen för arbetet i Nationellt programområde för psykisk hälsa, där VGR vid årsskiftet 2020/21 tog över värdskapet från SKR och Ing-Marie. Efter det har Ing-Marie, i sin roll som ansvarig för Uppdrag psykisk hälsa inom SKR, varit ständig adjungerad till programområdet i syfte att hålla ihop arbetet kring psykisk ohälsa nationellt.

Ing-Marie Wieselgren var en röst för dem som annars inte hörs i samhällsdebatten. Hon var en av hela landets starkaste krafter för psykisk hälsa och hennes arbete har betytt mycket för såväl patienter och anhöriga som medarbetare i den psykiatriska vården. Den skillnad hon gjorde för samhällets syn på psykisk ohälsa kommer att leva vidare. Det faktum att hon attackerades mitt i sitt viktiga arbete gör bara sorgen större och dådet mer ofattbart.”

Ann-Sofi Lodin, regiondirektör
Kaarina Sundelin, tf hälso- och sjukvårdsdirektör


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-07-08 14:47