Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Prenumerationsformulär Nyhetsbrev

Så här skapar du anmälningsformulär för nyhetsbrev gjorda med Optimizely Campaign.

Genom att lägga in ett block med anmälningsformulär på hemsidan, kan användare själva anmäla sig till nyhetsbrev. För att detta ska fungera krävs huvudsakligen två saker: 

1. Det ska läggas in ett prenumerationsblock på webbsidan. Detta kan alla webbredaktörer göra.

2. Det ska kopplas en så kallad "Authorization code" till respektive formulär. Varje adresslista har en unik kod. Det här steget är endast för administratörer. Kontakta VGR IT,  serviceportalen (Användarhjälp) om du ej har rättighet att göra detta, så får du hjälp.

1. Skapa prenumerationsblock för nyhetsbrev

Blocket fungerar som alla andra block i Episerver, det vill säga att de måste lägga in på en sida, till exempel en vanlig informationssida, för att det ska visas någonstans. 

 

Klistra in koden fältet Authorization code. Övriga fält är valfria. 

Fältet "Dubbel opt-in-process" ska vara valt, om det inte finns särskild anledning att låta bli. Dubbel opt-in-process innebär att det skickas iväg ett mejl med bekräftelselänk till den som anmält sig. Prenumerationen aktiveras inte förrän bekräftelsen är gjord. 

 

2. Hämta och kopiera koden för en adresslista (endast för administratörer)

Logga in i Campaign. Välj Administration > API overview.

 

Välj Recipient lists

Bläddra fram och välj den adresslista som ä kopplad till ditt nyhetsbrev. 

 

Dubbelklicka på koden och kopiera den. Därefter får man gå in i blocket i Episerver med prenumerationsformuläret och klistra in koden i rätt fält.

Senast uppdaterad: 2022-01-13 10:26