Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skapa album i VGR Mediebank

Om du vill dela bilder från VGR Mediebank med personer som inte har inloggning kan du lägga dessa i ett album och dela länken från det.

VGR Mediebank kräver behörighet för att man ska nå bilder men ibland har vi ett behov av att dela bilder med personer i andra sammanhang.  ett bra och enkelt sätt att göra detta är att använda albumfunktionen. 

Gör så här:

Skapa ett album i VGR Mediebank

 1. Logga in i VGR Mediebank och välj funktionen album. (bild nedan)
 2. Tryck på skapa, skriv in namn på albumet och tryck på plus.
 3. Nu ska du lägga till bilder i albumet,  gå till det arkiv i VGR Mediebank där dina bilder finns.
 4. Markera de bilder du vill lägga i albumet genom att trycka på bocken i nedre högra hörnet på varje bild. OBS! du kan markera flera bilder på en gång.  (bild nedan)
 5. Välj Lägg i album, peka ut aktuellt album och tryck på lägg till.  (bild nedan)
 6. Nu ska du dela detta till de personer som ska ha tillgång till bilderna du kan antingen dela det genom att ange vissa bestämda personer eller dela det via en länk direkt till albumet.
 7. Vill du dela det till vissa bestämda personer trycker du på dela och skriver in personernas e-postadress.
 8. Vill du dela albumet via länk (kan till exempel användas för att lägga upp pressbilder på en webbplats) så väljer du hämta länk och kopierar länken. Där kan du också välja om personerna bara ska kunna se bilderna eller om de också ska kunna ladda ner dom. 
  (bild nedan)
 9. Tänk på att det kan vara bra att dela albumet med en kollega också så att det finns någon mer som kan administrera albumet om du skulle vara ledig eller liknande. Då lägger du till hen och trycker sedan på den lilla pilen till höger om namnet och väljer delta.   (bild nedan)

Obs! 

Tänk på att du bara får dela bilder utanför VGR om vi har avtalat med fotografen om att vi får göra detta, gäller både upphovsrätt och samtycke.  

 1.

4.

5.

 

8.

9.

Profilbild av Lars Karlsson

Lars Karlsson

Innehållsansvarig för bild och video.
Jag ansvarar för bild och video här i Webbhandboken. Jag har också hand om stavfel och trasiga länkar.
Senast uppdaterad: 2021-10-28 08:11