Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Länkar på fel sätt

Kort om länkar

Det är viktigt att besökaren förstår vart länkar leder, att de består av mer än ett ord, och att de placeras konsekvent direkt under en text och inte i brödtexten.

Så här gör du en länk Läs mer här! 

Från Webbriktlinjer.se

Läs mer om att skriva tydliga länkar,  

Den här sidan följer inte tillgänglighetsstandarder utan har skapats för en demonstration med skärmläsare. Syftet är att visa hur svårt det kan bli att använda en webbplats när tillgänglighetsreglerna inte följs.

Allmänt om länkar

Tänk på att formulera länkar klokt och begripligt och vara sparsam med dem, och ha en konsekvent länk-användning på den specifika webbplatsen.

Så här skriver du en länk

En länk ska skrivas så att den fungerar utanför sitt sammanhang. Du ska i princip kunna klippa ut länken och ge den till någon, som sedan ska kunna förstå vad som händer om hen klickar på den. På webben skummar vi ofta igenom information och blicken fastnar på avvikelser såsom rubriker, markerade ord och länkar. Tydliga och informativa länkar gör att besökarna snabbare hittar den information de söker. Var noga med vilka ord du väljer för länken.

Så länkar du till mejladresser

Skriv alltid ut och länka hela mejladressen, det är tydligare än att bara länka ordet "e-post", till exempel webb@vgregion.se 

Läs mer om Kontaktuppgifter på rätt sätt

Om länkar på rätt sätt i webbhandboken

 

Vidare till Bild och alt-text

Tillbaka till Rubrikstruktur och hierarki

Senast uppdaterad: 2021-10-28 09:24