Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lika-höjdblock

Lika-höjdblocket användes tidigare för att få block att bli lika höga. Numera är detta en egenskap som ligger inlagda i blocken.

Lika-höjdblocket används för att block som placerats bredvid varandra på en webbsida ska vara lika höga. Nu finns denna egenskap inbyggd i blocken men fortfarande finns det många lika-höjdblock på våra webbplatser. Lika-höjdblocken har varit ett av de block som varit svårast för de flesta att arbeta med. Vi rekommenderar att ni tar bort befintliga lika-höjdblock efterhand. 

OBS! När du skapat ett lika-höjdblock syns inte detta innan du pekar på det med muspekaren. I blockfältet här nedanför ligger ett lika-höjdblock som endast syns i redigeraläge när du pekar på det.

Gör så här

Skapa lika-höjdblock

 1. Tryck på skapa ett nytt block, namnge och välj Lika-höjdblock. Publicera
 2. Skapa de block ni vill ha i lika-höjdblocket 
 3. Publicera

Redigera i lika-höjdblock 

 1. För att redigera block som ligger inom ett lika höjd block krävs att du först väljer redigera så att du hamnar i lika-höjdblocket, därefter markerar du redigera på det block du vill redigera. 
 2. Spara ändringarna och publicera blocket
 3. Spara ändringarna och publicera lika-höjdblocket

Ta bort lika-höjdblock 

 1. För att ta bort ett lika höjd block krävs att du först kontrollerar var de block som ligger inom lika-höjdblocket har sparats. Det är viktigt att dessa inte ligger sparade i lika-höjdblocket så att de försvinner när lika-höjdblocket slängs. 
 2. Se till att blocken ligger på den webbsida där de ska publiceras (eller i mappstrukturen om de ska användas på flera sidor).
 3. Flytta lika-höjdblocket till papperskorgen
 4. Dra in blocken som tidigare låg i lika-höjdblocket direkt i det blockfält där de ska ligga.

Sidlistningsblock

 • Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för prioritering av provtagning för covid-19 gäller med omedelbar verkan i Västra Götaland. Personer som inte behöver vara fysiskt på plats på sitt arbete behöver inte längre provta sig.

 • Den som är hushållskontakt eller nära kontakt med någon som har covid-19 behöver inte längre provta sig om man är symtomfri.

 • Regionstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde på tisdagen att förlänga satsningen på vårdnära servicetjänster för att avlasta vården. Vidare beslutade regionstyrelsen att handla upp ett hyresavtal för ett nytt Regionens hus i Vänersborg, att anpassa lokalerna vid Dalslands sjukhus till Campus Dalsland, att beställa en ny färja till Dyrön och Åstol och att fortsätta forskningssamverkan med SOM-institutet.

 • Den 1 augusti tillträder Maria Hägglund som ny vd för Regionteater Väst, Sveriges största scenkonstinstitution för unga.

 • Smittspridningen av covid-19 har gjort att fler än någonsin tar PCR-prov i Västra Götaland. För att korta svarstiderna har Västra Götalandsregionen i veckan återupptagit flygningarna av prover till analyslabb i Tyskland. För att tillhandahålla så många provtagningskit som möjligt till vårdgivarna har mer personal rekryterats till packningen av kit och arbetstiderna förlängts.

Textblock

Textblock

Senast uppdaterad: 2018-02-05 17:35