Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utvecklingspriset 2019 gick till BUP:s matgrupp

Publicerad: Uppdaterad:

Nicole Runge och Andreas Hjertén, BUP:s matgrupp, två glada vinnare av Skaraborgs Sjukhus utvecklingspris 2019. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

Barn- och ungdomspsykiatrin - BUP:s Matgrupp, tilldelas Skaraborgs Sjukhus utvecklingspris 2019. De får priset för att de ”med stark drivkraft och sprudlande energi visat på möjligheterna i tvärprofessionellt samarbete baserat på patientens/familjens behov.

- Åh, det här är så roligt, vad glada vi blir för att det vi gjort är uppskattat, säger Andreas Hjertén.
Barn- och ungdomspsykiatrin - BUP:s Matgrupp fick utvecklingspriset i konkurrens med ytterligare sju bidrag. Vinnarna har skapat en utbildning för föräldrar till barn som äter för lite, för mycket och/eller för ensidigt. Andreas Hjertén och Nicole Runge, BUP:s matgrupp, är givetvis mycket glada över utmärkelsen:

Hjälp på vägen

- Vi vill rikta ett tack till alla som har varit delaktiga i arbetet, för vi har haft mycket hjälp på vägen.
Som belöning får medarbetarna vid BUP dela på 50 000 kronor i prispengar och behålla vandringspriset ett år.
-Jag är så stolt över att mina medarbetare har tagit en liten tanke och sedan tillsammans med sin enhetschef tagit den vidare och utvecklat den, säger verksamhetschef Annelie Sundén Gustavsson.

Sjukhusdirektör Jörgen Thorn stämmer in i hyllningen:
-Det är väldigt viktigt för hela Skaraborgs Sjukhus att vi har utvecklingsdagar och får möjlighet att visa hur mycket förbättringar som genomförs och hur många goda idéer det finns inom vår verksamhet, säger han.

Två tvåor

På delad andra plats i tävlingen om utvecklingspriset kom två tävlingsbidrag, som får varsin check på 20 000 kronor; Medicinavdelning 6 Lidköping - Handledare i vården och Cancerrehabiliteringsprocessen - Cancerrehabilitering på Skaraborgs Sjukhus.
Vinnare av Mediastafetten 2019 blev verksamhetsområde K3.
Två postrar fick var sin check på 5 000 kronor. Dessa gick till Endokrinmottagningen, Ewa Kjell, Addisonskola – ett projekt som gör skillnad och Logopedmottagningen, Malin Kroon, Digitalt föräldrastöd via 1177 Stöd och behandling.

Utvecklingspriset 2019 - juryns motivering:

Årets pristagare av utvecklingspriset 2019 har med stark drivkraft och sprudlande energi visat på möjligheterna i tvärprofessionellt samarbete baserat på patientens/familjens behov.
Utvecklingsarbetet har präglats av såväl stor energi och drivkraft som systematik med flera förbättringscykler för att designa det nya arbetssättet. Närståendes upplevelser och synpunkter har haft stor inverkan på utvecklingen och olika möjligheter till framtida digital utveckling är planerade. 
Resultatet för barn med betydande ätsvårigheter är mindre kravfyllda matsituationer, mera ork och i vissa fall ökad skolnärvaro.
Vinnare är Barn- och ungdomspsykiatrin, Andreas Hjertén och Nicole Runge med bidraget BUP:s matgrupp – en utbildning för föräldrar till barn som äter för lite, för mycket och/eller för ensidigt.
Det är vanligt med betydande ätsvårigheter hos barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar vilket kan leda till olika typer av undernäring. Ett gott nutritionsstatus är en förutsättning för att annan behandling, både medicinsk och paramedicinsk, ska ge optimal effekt.
Årets pristagare – BUP:s matgrupp - har bjudit in vårdnadshavare till återkommande utbildningar och dialoger för att de, med enkla verktyg, ska kunna förbättra sina barns matvanor.

På delad andra plats i tävlingen om utvecklingspriset kom Medicinavdelning 6 - Handledare i vården... 

 

...och Cancerrehabiliteringsprocessen - Cancerrehabilitering på Skaraborgs Sjukhus.

K3:s processchef Gerald Wallstersson tog emot vandringspriset för segern i Mediasteftten av sjukhusdirektör Jörgen Thorn.

Enhetschef Anna Bonde Dalemo (till vänster)  tog emot Malin Kroons posterpris. Här tillsammans med den andra posterpristagaren Ewa Kjell.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-12-06 16:24