Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stellan Ahlström ny biträdande sjukhusdirektör

Publicerad:

Grattis till nya jobbet som biträdande sjukhusdirektör vid Skaraborgs Sjukhus, Stellan Ahlström!

Du lämnar din tjänst som verksamhetschef för M3 och börjar din nya tjänst som biträdande sjukhusdirektör vid Skaraborgs Sjukhus 1 februari. Berätta vad du har gjort tidigare i ditt yrkesliv.
Jag började på sjukhuset juni 1994. Mitt första jobb var på kardiologen som undersköterska. Jag bestämde mig ganska snart att jag ville fortsätta inom sjukhuset och utbildade mig till sjuksköterska. Jag vände åter till kardiologen som sjuksköterska 1999 och vidare till akutmottagningen i Skövde, där jag kom att vara i 13 år. Mellan 2005-2013 som enhetschef. 2013 lämnade jag akuten för att bli chef inom barnmedicin som läkarchef. 2016 tillträdde jag jobbet som verksamhetschef för M3 (Hud, Infektion Njurmedicin, Vårdhygien Kardiologi).

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Skaraborgs Sjukhus?
För mig var det självklart att jag ville arbeta på sjukhuset redan under gymnasietiden. Mina föräldrar har båda arbetat här på sjukhuset i Skövde och dom har alltid pratat gott om deras respektive arbeten, vilket såklart spelade en stor roll för mig när det var dags för mitt val av arbetsplats och yrkesval.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?
Att vi tillsammans tar hand om de utmaningar som hela sjukvårdens omställning handlar om och att få mer delaktighet och ansvar i de sjukhusövergripande frågorna.

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?
På kort sikt, att komma på banan i alla aktuella frågor. Sjukhuset är en mycket komplex organisation som aldrig står still.

Hur kommer personalen märka att just du är biträdande sjukhusdirektör?
I mitt ledar- och chefskap är det tydligt vem vi är till för och för vem vi skapar värde. Ett personcentrerat förhållningssätt är för mig självklart, både i patient och medarbetarkontakter. Det är först när vi tar tillvara på personens resurser som vi kan bygga den relation som skapar tillit och som leder till ansvarstagande för sig själv, sitt team och sin arbetsmiljö.

Hur kommer patienterna märka att du är biträdande sjukhusdirektör?
Jag tror inte patienterna kommer märka av vad just jag gör. Hela sjukhuset är ett stort team där vi med gemensamma krafter tillsammans med patienterna levererar en god vård och hälsa. 

Vad gör du när du inte arbetar?
Det bästa som finns – umgås med min fru och mina tre barn.


Publicerad: