Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus medverkar i EU-projekt med Högskolan i Skövde

Tillsammans med nio andra lärosäten i nio länder ska Högskolan i Skövde bilda ett nytt Europauniversitet. Detta står klart efter att EU har beviljat de tio lärosätenas gemensamma ansökan om att få starta Europauniversitetet INGENIUM.

Bland lärosätena finns utöver Högskolan i Skövde, flera lärosäten med utbildning och forskning inom det medicinska området och vårdområdet, exempelvis Medicinska universitet i Sofia, samt lärosätena på Kreta och i Chieti-Pescara, Italien.

Skaraborgs Sjukhus stöttar projektet som associate partner och kan därigenom medverka i referensgrupper, bidra med kompetens och projektidéer samt få tillgång till expertkompetens och utbyta internationella erfarenheter.

Projektets mål är att lärosätena tillsammans med medverkande partners bättre ska kunna arbeta för att lösa dagens och framtidens utmaningar, till exempel inom hälsoområdet.

Läs mer om projektet på högskolans hemsida: Högskolan i Skövde bildar nytt Europauniversitet - Högskolan i Skövde (his.se)

Kontakt: Mikael Ejdebäck, vice-rektor för internationalisering vid Högskolan i Skövde.


Senast uppdaterad: 2022-07-29 07:28