Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus klättrar på AT-ranking

Publicerad:

Årets AT-ranking som publicerats av SYLF, Sveriges yngre läkares förening, är glädjande läsning för Skaraborgs Sjukhus. Båda de betygsatta sjukhusen, i Skövde och Lidköping, förbättrar sina placeringar.

Sedan år 2000 har SYLF mätt och utvärderat allmäntjänstgöringens kvalité i hela Sverige. AT-rankingen är såväl en vägledning för nyexaminerade läkare som ska påbörja sin allmäntjänstgöring, såväl som en temperaturmätare för AT-läkares arbetssituation i Sverige.
Rankingen för 2020 visar att båda de betygsatta sjukhusen i Skaraborg klarar sig bättre. Skaraborgs Sjukhus Skövde avancerar fyra placeringar, från 24 till 20. Skaraborgs Sjukhus Lidköping från plats 34 till 26.
-Det är glädjande och en positiv signal för Skaraborgs Sjukhus, AT-läkarna och alla medarbetare som på olika sätt deltar i att utbilda våra AT-läkare, säger Magnus Boustedt, studierektor Skaraborgs Sjukhus.
När det gäller rankingen totalt för alla sjukhus Inom Västra Götalandsregionen placerar sig Kungälv främst (19), följt av just Skövde och Lidköping.
Internt har Skaraborgs Sjukhus fortsatt löpande utvärderingar av utbildningen, som görs av AT-läkarna efter varje avslutad placering. Även där är omdömena generellt goda och trenderna positiva.
-I dessa egna utvärderingar kan vi få ut betydligt mer information att arbeta utifrån, men det är ju ändå så att den nationella AT-rankingen väcker stort intresse inte minst bland studenterna som skall söka AT-tjänst. Just nu är vi mitt uppe i övergången från 21 till 18 månaders AT, en övergång som vi jobbat mycket med och som hittills förlöpt väl, säger Magnus Boustedt.
 

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-09-08 11:09