Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus återinför besöksrestriktioner

Publicerad:
Corona-virus

Från den 5 januari 2022 återinförs besöksrestriktioner och munskyddskrav på Skaraborgs Sjukhus med anledning av den kraftigt ökande smittspridningen av covid-19.

Restriktionerna i korthet

  • Vid förkylningssymtom (ex. hosta, feber, halsont), gå inte in på sjukhuset. Kontakta enheten du ska besöka för vidare instruktioner (0500-43 10 00).
  • Kom själv till ditt besök. Om du som patient behöver en medföljande vid ditt besök är detta begränsat till en (1) person. Minderåriga får ha vårdnadshavare med.
  • Alla besökare ska bära munskydd under hela besöket på sjukhuset. Barn under 16 år och de som av andra skäl inte kan bära munskydd, omfattas inte.
  • Besök till inneliggande patient sker endast efter överenskommelse med respektive avdelning.
  • Håll avstånd till andra besökare inne på sjukhuset.

Förlossning och ultraljudsundersökning för gravida är undantagna besöksrestriktionen och en (1) medföljande partner är välkommen till förlossning och ultraljudsundersökning.

I samband med detta återinförs successivt även dörrvärdarna i Skövde och Lidköping.

Restriktionerna gäller tills vidare och på samtliga fyra sjukhus inom Skaraborg Sjukhus.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-01-05 16:29