Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sevgi Korkis Årets handledare 2020

Publicerad:

Sevgi Korkis uppvaktas och gratuleras av Eva Idmark Andersson, enhetschef HR (till vänster), Terése Larsson, studierektor VoU, och Vasiliki Boukovalas Jansson, utbildningssekreterare, VoU. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

Skaraborgs Sjukhus och primärvården har utsett Sevgi Korkis, undersköterska vid Infektionskliniken, till Årets handledare. Hon nomineras också som en av fem kandidater från Skaraborg till regionala Vård och omsorgscollege - Årets handledare 2020.

-Det här är andra året i rad som vi fått nominerade från Skaraborgs Sjukhus och vi är väldigt stolta över att vi har så goda ambassadörer för yrket, säger Terése Larsson, Studierektor Gymnasiala och Yrkeshögskoleutbildningar vid Skaraborgs Sjukhus.

Utvecklar och lär ut

Motiveringen till varför Sevgi Korkis får utmärkelsen lyder så här:
”En mycket erfaren undersköterska som är delaktig på att utveckla sig och lära ut nya kollegor och elever, mycket trevlig, snäll och mjuk. Möter elever och arbetskamrater med vänlighet och glädje, har alltid nya idéer och metoder för att stimulera arbetsmiljön på ett lärorikt sätt, Stöttar sina elever på ett bra sätt för att nå målet.”
För att bli nominerad till priset Årets handledare ska personen uppfylla fyra kriterier.
• Vara en god ambassadör för vård- och omsorgsyrket
• Ha ett gott bemötande av de studerande, brukare och arbetskamrater
• Ha en förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö/arbetsmiljö
• Vara en inspirerande och stöttande handledare.

Fem nomineras

Vård och omsorgscollege lokala college, samt Skaraborgs sjukhus/primärvården i Skaraborg utser fem nominerade som i sin tur går vidare till den regionala styrgruppen. Den väljer sedan ut en kandidat som går vidare i den nationella uttagningen i Sverige. De som kan nominera är chefer, elever och arbetskamrater.

Fakta
Vård- och Omsorgscollege Skaraborg
I Skaraborg samarbetar 15 kommuner med Västra Götalandsregionen, privata vårdföretag, fackliga organisationer och utbildningsanordnare på ungdomsgymnasium, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan och formar tillsammans relevanta vård- och omsorgsutbildningar.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-10-27 07:31