Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

PRESENTATION: Christoffer Larsson ny Chefsjuksköterska

Publicerad:

Vi gratulerar Christoffer Larsson, som är ny Chefsjuksköterska vid Skaraborgs Sjukhus från och med 14 mars. Här får du veta lite mer om honom.

Berätta, vad har du gjort tidigare i ditt yrkesliv?

Intresset för vården väcktes via militärtjänsten. I min militära placering ingick civil ambulanspraktik vilket fångade mitt intresse. Studerade till sjuksköterska i Linköping och påbörjade arbete vid geriatrikkliniken/US, Linköping. År 2002 flyttade jag och familjen till Hjo. Sökte mig till SkaS Skövde och var runt och tittade på flera avdelningar. Valet blev kardiologen där jag blev kvar till 2019. På kardiologen trivdes jag fantastiskt bra och fick möjlighet att arbeta i olika roller. På kardiologen arbetade jag som sjuksköterska, Sektionsledare och slutligen som enhetschef i över 10 år. Detta följdes av arbete i FVM-projektet i Göteborg. Där som processledare för dokumentation vårdprofession. Efter avslutat projektarbete återvände jag till SkaS för enhetschefsjobb på BFM /K1 i Skövde.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Skaraborgs sjukhus?

Jag sökte mig till SkaS utifrån ett intresse för akutsjukvård, vilket möttes upp på kardiologen. Snart uppkom viljan att utvecklas och pröva andra arbetsuppgifter. Jag fick möjligheten och förtroendet till denna utveckling genom olika roller och arbetsuppgifter. Att mina chefer tagit tillvara på och möjliggjort denna utveckling är med all säkerhet det som gjort att jag stannat på SkaS i närmare 20 år.

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?

Initialt blir den stora utmaningen att sätta sig in arbetsuppgifterna och fortsätta driva de arbeten som fungerar bra och samtidigt försöka utveckla rollen med nya arbetsuppgifter/områden. Det finns många förväntningar på rollen och framtida arbetsuppgifter, vilket gör det viktigt att prioritera väl och utifrån ett fokus på att uppnå en ännu bättre vård för våra patienter.

Jag ser även en utmaning i att fortsätta utveckla forum att samverka i och på så sätt ta del av all den fantastiska kunskap och idéer som finns i vår organisation. Samarbete och samverkan anser jag är en nyckel rörande utveckling av nuvarande och framtida arbetsområden.

Hur kommer personalen märka att just du är Chefsjuksköterska?

För mig har det alltid varit viktigt med samarbete, delaktighet, närvaro och engagemang. Jag kommer att fortsätta med detta i olika former och forum. Jag anser att det är grunden för att uppnå ett bra resultat.

Detta innebär att jag kommer försöka behålla kontakten med vården på SkaS och delge information och resultat i de arbetsområden vi jobbar vidare med.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Chefsjuksköterska?

En bra fråga första dagen på jobbet, men framför allt att arbeta vidare med och utveckla områden inom omvårdnad och patientsäkerhet. Exempel på detta är arbete med att undvika vårdskador, kompetensutveckling, kompetensväxling, personcentrerad vård, kvalitetsarbeten, digitala stöd, dokumentation, kompetensstöd mm. Jag ser stora möjligheter till framtida utveckling och ser verkligen fram emot att komma igång med arbetet.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag har turen att min familj delar många av mina fritidsintressen. Vi hittar gärna på saker tillsammans i allt från att gå på konserter åka på idrottsevenemang till återhämtning i skog och mar


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-03-15 08:31