Nu har FoUUI hittat nytt hem

Uppdaterad:
Publicerad:

Verksamhetschef Elisabeth Kenne Sarenmalm och sjukhusdirektör Stellan Ahlström. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

Fredag 24 mars invigdes de nya gemensamma lokalerna för FoUUI i Skaraborgs Sjukhus Skövde. Stabsområdet innehåller delarna Forskning, Utbildning, Utveckling och Innovation (FoUUI) och har ansvar för att bedriva och stimulera klinisk patientnära forskning, utveckling och innovation, samordna och utveckla sjukhusets utbildningsuppdrag samt har det övergripande ansvaret för AT/-BT-läkare.

Sjukhusdirektör Stellan Ahlström förrättade invigningen tillsammans med verksamhetschef Elisabeth Kenne Sarenmalm inför en stor publik.

-Det är väldigt roligt att få vara med om den här viktiga invigningen. Inom Skaraborgs Sjukhus vill vi kraftsamla omkring forskning och utveckling och också skapa bra arbetsmiljö för våra medarbetare, sa Stellan Ahlström innan han var med och symboliskt knöt ihop det röda invigningsbandet.

Därefter fick besökarna i samband med en tipspromenad lyssna till medarbetare vid verksamhetsområdet, som presenterade sina respektive processer på olika ställen i lokalerna.

Fakta:

KTC – Nytt uppdrag

KTC (kliniskt träningscentrum) med målet att bedriva och utveckla simuleringsverksamheten på SkaS genom HLR-utbildningar på olika nivåer, konceptutbildningar, teamträning, färdighetsträning för alla yrkeskategorier och förflyttningsutbildningar. Vidare kan scenarioträning i kliniska och kommunikativa förmågor vid vårdsituationer som kräver bedömning, beslut om och genomförande av åtgärder genomföras.  KTC och simulering gör det möjligt för nyanställd personal och studenter på grund- och avancerad nivå att omsätta teoretiska kunskaper till praktiska färdigheter.