Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Marie Hufvudsson ny verksamhetschef för K5

Publicerad: Uppdaterad:

Vi gratulerar Marie Hufvudsson, som är ny verksamhetschef för K5 vid Skaraborgs Sjukhus. Här får du veta lite mer om henne.

Berätta, vad har du gjort tidigare i ditt yrkesliv?

Jag är i grunden utbildad allmänsjuksköterska och har under mina 15 första år på Skas arbetat som sjuksköterska på akutvårdsavdelningen MAVA, de sista åren med utökat ansvar som sektionsledare i kombination med mitt sjuksköterskearbete.

Sedan 2014 har jag arbetat som chef, mitt första chefsjobb var på Öron-Näs-Hals-kliniken där jag var enhetschef för avdelningen och mottagningen fram till september 2020, då jag blev enhetschef för läkare på ögonkliniken.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Skaraborgs sjukhus?

I mitt fall blir väl frågan snarast vad det är som göra att jag stannat på Skaraborgs Sjukhus under alla mina yrkesverksamma år. Under mina år på Skas har jag upplevt och uppskattat att jag kan påverka i olika forum, det är en av anledningarna till att jag aldrig har tröttnat på att åka till jobbet i någon av rollerna jag haft här. Jag tycker att Skas en bra arbetsplats där det är viktigt att personalen trivs och jag tycker om att vi hela tiden utvecklar oss för att patienterna ska få den bästa vård som möjligt. 

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?

Det finns givetvis flera stora utmaningar som jag måste ta mig an.  Att hantera budgeten på ett så klokt sätt som möjligt är en av utmaningarna, det kräver ju även prioriteringar som inte alltid är så självklara.

Hur kommer personalen märka att just du är verksamhetschef för K5?

Jag tror och hoppas att personalen kommer märka att jag är en engagerad chef som tycker att både patientsäkerhet och medarbetarskap är viktiga delar att arbeta med. Jag tror också de kommer märka att jag gärna leder och fattar beslut, men jag delegerar även ansvar i frågor som bättre hanteras av någon annan som är mer kunnig än jag själv i den specifika processen eller frågan.

Hur kommer patienterna märka att just du är verksamhetschef för K5?

Eftersom jag arbetat på K5 i snart åtta år vet jag att vi redan har bra kontroll och arbetssätt inom våra olika patientprocesser. Självklart är det viktigt att aktivt bibehålla det som är bra, men även att följa utveckling av nya metoder och vara en proaktiv verksamhet. Jag vill att våra patienter ska få så god vård som möjligt inom den tid som den specifika patienten har behov av.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag tycker såklart om att umgås med familj och vänner, men har även gärna lite tid för mig själv. Jag tycker mycket om att vara ute, försöker komma ut en sväng varje dag, då brukar jag springa eller promenera.  På vintern åker jag gärna på skidresor, eftersom jag älskar att åka slalom.


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-02-09 12:05