Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Malin Kroon är en av regiondirektörens Unga Rådgivare

Publicerad:

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har sedan 2013 haft ett forum för unga rådgivare. Detta  innebär att man stöttar regiondirektören och koncernledningen i regionövergripande frågor. En av de nyutnämnda unga rådgivarna heter Malin Kroon vid logopedmottagningen, Skaraborgs Sjukhus Lidköping.

Vad har du för tjänst vid Skaraborgs Sjukhus?

Jag arbetar som logoped med placering på sjukhuset i Lidköping. Jag arbetar både inom öppenvården med barn som har tal- och språkstörning, barn, ungdomar och vuxna som stammar, samt vuxna med neurologisk sjukdom som har tal-, språk- och/eller sväljningssvårigheter. Sedan arbetar jag även inom slutenvården framförallt mot strokeavdelningen.

Hur kändes det när du fick beskedet att du blivit utvald som Ung Rådgivare till regiondirektören?

Jag blev jätteglad när jag fick beskedet. Just i stunden kände jag även viss nervositet inför det kommande uppdraget, men nu väntar jag med spänning på att det ska börja.

Hur många unga rådgivare är ni?

18 stycken från hela Västra Götalandsregionen.

Varför föll valet på just dig, tror du?

Jag tror att det är för jag har varit delaktig i flera utvecklingsarbeten under min tid på Logopedmottagningen och på så sätt visat att jag har en vilja att bidra, förbättra och arbeta resultatinriktat.

Vad ska en ung rådgivare göra?

Som ung rådgivare får jag bidra med tankar och idéer kring utmaningar som finns inom hela Västra Götalandsregionen. Det handlar om regionövergripande frågor där regiondirektören och koncernledning önskar stöd men även perspektiv från unga rådgivare.

Vad kan just du bidra med?

Genom mitt arbete på en mindre mottagning har jag insyn i flera olika verksamheter, både i öppen- och slutenvård, vilket är en tillgång i utvecklingsarbete. Jag vill få möjlighet att utveckla nytänkande idéer i större perspektiv än i dagsläget. Att sprida kunskap ser jag som en viktig del i mitt arbete och unga rådgivare kan vara en chans att få nå ut till fler personer. Jag vill vara med och möta framtida utmaningar i VGR, där jag kan vara en drivande person i att hitta nya möjligheter och infallsvinklar.

Hur ofta kommer ni att träffas?

Vi kommer att ha sex träffar varje år.

Hur länge sträcker sig förordnandet som Ung Rådgivare?

Det pågår under två års tid, så alltså under år 2019/2020.

Foto: Bild och Media


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-01-09 11:57