Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lena Bjugård Bränfeldt ny verksamhetschef för psykiatri

Publicerad:

Grattis till nya jobbet som verksamhetschef för M5, verksamhetsområde psykiatri vid Skaraborgs Sjukhus, Lena Bjugård Bränfeldt!

Du börjar din nya tjänst vid Skaraborgs Sjukhus 2 december. Berätta vad du har gjort tidigare i ditt yrkesliv.
Jag började arbeta inom kriminalvården redan under mina studier till socionom. Dagen efter jag tagit min examen började jag som assistent/kurator på Härlanda fängelse i Göteborg. Jag blev kvar i kriminalvården i nästan 20 år, de sista sex åren som chef på den slutna delen av Mariestadsanstalten. Sedan 2001 har jag varit chef inom kommunal socialtjänst, varav 10  år som socialchef i Skara. Det senaste året har jag drivit ett eget företag.
Vad var det som gjorde att du sökte dig till Skaraborgs Sjukhus?
Jag sökte en ny utmaning men ville ändå fortsätta arbeta inom ett område som gör skillnad för andra, då arbetet som verksamhetschef för vuxenpsykiatrin dök upp kände jag att det jobbet är precis inom det område som jag vill vara.
Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?
Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare kunna fortsätta erbjuda god vård i hela Skaraborg.
Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?
Den största utmaningen är att inom de ramar som verksamheten fått erbjuda jämställd och god vård över hela Skaraborg. En annan utmaning är att behålla och nyrekrytera en kompetent personal, såväl legitimerad som övrig personal.
Hur kommer personalen märka att just du är chef för M5?
Jag kommer att jobba för att vi delar mål för vuxenpsykiatrin i Skaraborg. Ett gott arbetsklimat där medarbetare är delaktiga är en grund för bra vård.
Hur kommer patienterna märka att du är chef?
Mitt fokus är en god vård för våra patienter, de ska känna att vi lyssnar och är insatta i vad som ger bästa resultat för dem. Vi ska vara insatta i forskning och ny kunskap för olika diagnoser.
Vad gör du när du inte arbetar?
Jag får energi av att umgås med främst familj och goda vänner. Mitt intresse för kultur och litteratur har gjort att jag läst flera kurser i ämnet, just nu läser jag litteraturens klassiker. Min make och jag är med i Munskänkarna och när vi reser i Europa så går gärna resan genom olika vinområden. Det är ett bra sätt att lära mer om vår miljö och klimat.

Fakta
M5
Verksamhetsområde Psykiatri
Öppenvården är uppdelad på de fyra sjukhusorterna i Skövde, Falköping, Lidköping och Mariestad. Heldygnsvården omfattas av subspecialiserade behandlingsenheter – PAVA, Allmänpsykiatri, Psykos, Beroende och Rättspsykiatri. Inom heldygnsvården finns även en akutmottagning.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-11-28 07:06