Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kvällstid blir dagtid i Lidköping – då kan fler patienter opereras

Publicerad:

Från och med 12 november träder en förändring i kraft vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping, som innebär en omfördelning av arbetstid på operationsavdelningen, från kvällstid till dagtid.

Akuta och planerade operationer kommer även fortsatt genomföras på dagtid i Lidköping. ​För att harmoniera med det oförändrade öppethållande av kirurgakuten finns beredskap för operationer som beslutats om fram till kl. 22.00.

Öppettiderna för akutmottagningen i Lidköping är sedan många år oförändrade och påverkas inte. 

Förändringen som träder i kraft 12 november innebär att patienter som vårdas inneliggande på Skaraborgs Sjukhus Lidköping, där behov av akut operation identifieras efter kl 22, transporteras till operationsavdelningen i Skövde för behandling.

-Nu kommer fler patienter kunna opereras vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping och fler patienter kan även få sin operation gjord i tid, vilket ökar betydelsen som sjukhusort. Det stärker i sin tur hela verksamheten i Lidköping, säger tf sjukhusdirektör Stellan Ahlström.

-Detta innebär ingen besparing utan ökar operationskapaciteten i Lidköping, vilket är positivt för hela Skaraborgs Sjukhus, fortsätter Stellan Ahlström.

En omfattande analys av de senaste årens jourfall har genomförts och det nya arbetssättet har tagits fram med patientnytta och arbetsmiljö i fokus.

-Detta är en del i en långsiktig satsning för att kunna utföra fler operationer och minska vårdköer och är en del i omställningsarbetet av hälso- och sjukvården, som anpassas efter nya förutsättningar, säger Stellan Ahlström.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-11-12 08:04