Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kirurgläkare Mile Bergvall får studenternas handledarpris

Publicerad:

Kirurgläkare Mile Bergvall vid Skaraborgs Sjukhus har vunnit SLF Student Göteborgs handledarpris 2020.

-Vi är oerhört glada att det finns handledare som engagerar sig i studenters utveckling. Tack för det, skriver studentfölreningen.

Mile Bergvall har nu också chans att vinna SLF Students handledarpris på ett nationellt plan och han kommer – som traditionen bjuder att vinnaren gör – att hålla en lunchföreläsning på Medicinareberget vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg

Lyssnar, förklarar, inspirerar

Mile Bergvall nominerades till handledarpriset med följande motivering:
Under KUA-veckan på termin 8 hade vi Mile som handledare. Vi var en blandad ensemble av läkar-, sjuksköterske- och undersköterskestudenter som alla försökte hitta våra röster. Mile inbjöd till en öppen och god stämning i rummet för frågor och funderingar från alla studenter. Han tog sig tid att lyssna, förklara och gav oss chansen att tänka själva och förklara inför de andra våra tankegångar vilket var ovant men nyttigt att den tiden fanns. Han tog ett steg tillbaka i våra möten med patienter så att vi fick stå på egna ben och föra samtal vid ronden, bad oss förklara medicinska begrepp till patienter som gjorde att man växte när man insåg att man kan mer än vad man ibland tror.
I slutet av veckan skulle vi få enskilda feedbacksamtal och han bad oss innan att tänka igenom några frågor. Framförallt en fråga jag aldrig tidigare fått eller diskuterat med en handledare: hur känner jag mig i läkarrollen - osäker, trygg eller självsäker?
Mitt impostor syndrome var påtaglig under termin 8 och frågan kom olägligt, men gav mig en chans att vara ärlig mot en äldre kollega. Han bemötte mina tankar och självtvivel på ett sätt som jag behövde och jag är oerhört tacksam att han tog initiativ till sådant feedbacksamtal. Jag ser mycket fram emot att handleda studenter själv i framtiden och det är mycket jag tar med mig från hans sätt att lära ut.
Mile avslutade samtalet med: det finns bara en typ av doktor man ska satsa på när man blir “stor”, och det är en bra sådan.”


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-09-04 07:57