Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jessica Shorter årets Dr Optimo

Publicerad:

Årets bästa handledare vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping är överläkare Jessica Shorter. Det anser AT-läkarna, som tilldelat henne utmärkelsen Dr Optimo.

Jessica Shorter är överläkare vid vuxenpsykiatriska kliniken och motiveringen till årets utmärkelse lyder så här:

”Jessica Shorter, för hennes otroligt engagerade handledning. På psykiatriska mottagningen kunde man annars känna sig vilsen hur man skulle göra bedömningar och planeringar, men med Jessica som handledare kunde man känna sig helt trygg. Hon ger stöttning i det man känner sig osäker på, preciserar vad som är viktigt, fångar upp det som missats, lyssnar aktivt och intresserat samtidigt som hon sporrar en att våga göra egna bedömningar. Hon delar engagerat med sig av kunskap och bjuder på ett pedagogiskt sätt in till diskussion - där ingen fråga känns för stor eller liten. Hennes stora driv och intresse för psykiatri smittar av sig. Sammantaget är hon är fantastisk förebild som läkare.”

Övriga nominerade var:

Christian Alex, medicinkliniken

Joana Soares de Moura, kirurgkliniken

Ida Strand, kirurgkliniken

Pontus Olsson, vuxenpsykiatriska kliniken, Falköping

Omröstningen genomfördes i två steg. Först en nomineringsomgång och sen omröstning bland fem kandidater som blev nominerade.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-05-26 08:04