Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Infektionskliniken har fått sin första docent

Publicerad:

Infektionskliniken vid Skaraborgs Sjukhus har fått sin första docent. Överläkare Gunnar Jacobsson, som är specialist i infektionssjukdomar och internmedicin, har antagits som docent i infektionsmedicin vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Docenturen gäller från och med 28 april 2022 och tills vidare.

-Det här underlättar för mig i min fortsatta forskarroll. Utnämningen är ett erkännande av det arbete jag har lagt ned på forskning i min yrkesutövning som infektionsläkare, säger Gunnar Jacobsson.

Gunnar Jacobssons avhandlingsarbete handlade om bakterien Staphylococcus aureus, en vanligt förekommande bakterie som en tredjedel av befolkningen är bärare av. Hans forskningsintresse har resulterat i ett utvidgat samarbete på flera fronter såväl nationellt som internationellt. Bland annat ingår han i nätverket International Bacteremia Surveillance Collaboration, vilket resulterat i flera betydelsefulla publikationer. Totalt har han hittills publicerat 25 artiklar i internationella vetenskapliga tidskrifter. Han har även breddat sitt forskningsintresse till att omfatta frågor om rationell antibiotikaanvändning och antibiotikaresistens, involverande flera medicinska specialiteter och även icke-medicinska vetenskapsområden.

Gunnar Jacobsson är även senior forskare vid Göteborgs universitet, CARe – Centrum för antibiotikaresistensforskning, projektledare, huvudhandledare och bihandledare för flera doktorander.

-Det är inspirerande att samarbeta med och handleda andra kollegor som också vill fördjupa sig inom infektionsmedicin, säger Gunnar Jacobsson.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-05-18 07:55