Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

DISPUTATION: Jenny Nyqvist försvarade sin avhandling

Publicerad:

Vi gratulerar Jenny Nyqvist, överläkare kirurgi, Skaraborgs Sjukhus, som 7 maj disputerat för medicine doktorsexamen vid Göteborgs universitet i ämnet primära maligniteter. Foto: Bild och Media

Vad handlar din avhandling om? 

Om andra primära cancrar hos patienter med bröstcancer, så kallade multipla primära maligniteter. 

Hur länge har du arbetat med den? 

Sedan december 2016

Hur kom du på idén om att forska om detta? 

Egentligen började idén om att forska när jag försökte undersöka möjligheterna för en kollega att börja forska under tiden jag var läkarchef i Lidköping. Då fick jag frågan själv varför inte jag också forskade. Sedan kom den frågan från flera olika håll och tillslut började jag allvarligt fundera över det. Fick då möjlighet att träffa min nuvarande huvudhandledare som blev (och är) en mycket stor inspirationskälla för mig. Projektet var då redan planerat att sjösätta så jag kunde gå in i det. 

Vad kommer din doktorsavhandling att tillföra arbetet som du och dina kollegor utför vid Skaraborgs sjukhus.

Att skriva en doktorsavhandling ger många goda effekter. Förutom mina egna rön och att det egna vetenskapliga förhållningssättet fördjupas blir det ju även lättare att handleda bla våra ST-läkare i deras ST-arbeten. 

Varför är det viktigt för Skas medarbetare att bedriva forskningsarbete?

Jag tror det är viktigt att vi på de mindre sjukhusen kan erbjuda våra patienter på landbyggden samma tillgång till att inkluderas i studier och sjukvårdspersonal som är uppdaterade beträffande nya rön. 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-05-07 17:33