Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BYGGPROJEKT: Nya hus växer fram på Skaraborgs Sjukhus Skövde

Publicerad:
Byggkran på byggarbetsplats
ASP-projektet växer fram i rask takt.
Fotograf: Johan Främst

Arbetet med att bygga Skaraborgs Sjukhus nya akut-, service och psykiatriblock rullar på. Västfastigheters projektledare Joakim Staaf rapporterar att såväl tidsplan som budget följs och att det mesta rullat på enligt plan.

Arbetet med ASP-blocken påbörjades för 1,5 år sedan. Och redan nu är det så kallat tätt hus på delar av båda fastigheterna.

- Det innebär att vi har tak och väggar på delar av de nya byggnaderna. På psykiatriblocket kommer hela stommen att vara på plats i november. AS-blocket kommer ha tätt hus på etapp 2 i oktober, berättar Joakim Staaf.

Under hösten kommer det invändiga arbetet att varvas upp med montage av innerväggar i olika etapper. Det innebär ett större flöde av människor på plats på bygget.

- Hittills har vi toppat med 200 personer på plats men fram emot årsskiftet kommer vi vara upp emot 300 personer samtidigt.

Nybyggnationen av de två fastigheterna på bortre sidan av Skaraborgs Sjukhus, Skövde, kommer att resultera i två huskroppar, den ena på 40 000 kvadratmeter som ska innehålla en ny akutmottagning med röntgen och ambulansintag, den andra på 27 000 kvadratmeter med lokaler för den vuxenpsykiatriska vården.

Arbetet på plats sköts av Byggdialog. AS-blockets utformning är gjord av Tyréns arkitekter och P-blockets utformning är gjord av Semrén & Månsson arkitekter.

Är du nyfiken på att se en sammanställning av hela om-, ny-, och tillbyggnationen av Skaraborgs Sjukhus finns det en utställning vid centralväntrummet som berättar om de olika delarna.

ASP står för akut-, service- och psykiatri-projktet. 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-07-27 15:06