Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Besöksförbud för närstående/medföljande gäller på Skaraborgs Sjukhus från 12 november

Skaraborgs Sjukhus inför besöksförbud med anledning av det försämrade läget och det ökande behovet av hälso- och sjukvård som en följd av Coronapandemin i Västra Götaland. Vi behöver kraftigt minska antalet personer som rör sig inom sjukhusen och på så sätt bidra till fysisk distansering och minska smittspridningen av coronaviruset.

Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen har rekommenderat att samtliga sjukhus i Västra Götalandsregionen ska införa besöksförbud omgående. 

Skaraborgs Sjukhus inför besöksförbud för närstående eller medföljande från den 12 november och det gäller tills vidare och gäller i Skövde, Falköping, Lidköping och Mariestad. 

Besöksförbud för närstående gäller till:

  • Mottagning
  • Provtagning
  • Undersökning
  • Patienter på vårdavdelningar

Besöksförbudet innebär att:

  • det inte är tillåtet för närstående att följa med en patient till mottagningsbesök, provtagning eller undersökning. 
  • det inte är tillåtet att besöka inneliggande patienter på avdelningen, i övriga delar av sjukhuset som till exempel entréhallar eller korridorer.

Undantag:

Undantag kan göras utifrån patientens tillstånd och detta beslutas av ansvarig vårdpersonal. Undantag gäller till exempel palliativ vård och närstående till barn i behov av vård. Endast en närstående per patient. Vid undantag är det viktigt att medföljande närstående är fullt frisk.

-Vi förstår att detta kan vara problematiskt för den som är inneliggande eller den som ska på ett besök i vården. Medföljande och anhöriga är ofta ett stort och viktigt stöd i vårdmötet eller under den tiden man befinner sig på sjukhus. Samtidigt måste vi tillsammans göra vad vi kan för att stoppa smittan och det gäller även inom sjukvården. Vi hoppas att man kan ha förståelse för att detta nu införs och att man under den här tiden istället kan ha kontakt med sina anhöriga via mobiltelefon eller liknande, säger Michael Malmborg, kommunikationschef vid Skaraborgs Sjukhus.


Senast uppdaterad: 2020-11-12 20:47