Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AT-RANKING: Skövde på 3:e plats inom kirurgi och Lidköping klättar i totalen

Publicerad: Uppdaterad:
Skylt med texten läkare.

Årets AT-rapport som publicerats av SYLF, Sveriges yngre läkares förening, är glädjande läsning för Skaraborgs Sjukhus. Lidköping fortsätter sin klättring i rankingen och förbättrar sin placering sex platser jämfört med i fjol. Skövde tappar en plats i totalen, men kommer å andra sidan på en hedrande tredjeplats inom kirurgiavsnittet.

Sedan år 2000 har SYLF mätt och utvärderat allmäntjänstgöringens kvalité i hela Sverige. AT-rankingen är såväl en vägledning för nyexaminerade läkare som ska påbörja sin allmäntjänstgöring, såväl som en temperaturmätare för AT-läkares arbetssituation i Sverige.

Rankingen för 2021 visar att Skaraborgs Sjukhus Lidköping avancerar sex placeringar, från 26 till 20, medan Skövde tappar en placering från plats 20 till 21. Däremot placerar sig Skövde på en fin tredjeplats inom kirurgiavsnittet, något som givetvis gläder processcheferna Åsa Fredriksson och Björn Frisk.

- Vi tror att förklaringen till den fina placeringen i först hand beror på den goda sammanhållningen på kirurgkliniken i Skövde, säger Björn Frisk. Vi jobbar i ett högt tempo men försöker ha kul på jobbet och nära till skratt.

- En viktig förklaring är också vår studierektor Sofia Liljegard som på ett mycket engagerat sätt stöttar och hjälper AT-läkarna. Vi försöker också jobba prestigelöst utan hierarkier, det är viktigt att AT-läkarna alltid känner att de kan fråga vad som helst när som helst. Den dagliga, informella handledningen är viktig för oss, säger Åsa Fredriksson.

Dessutom får både Lidköping och Skövde höga betyg för psykiatriverksamheten och båda hamnar på topp 10. Lidköping får betyget 5,67 av 6 möjliga och Skövde betyget 5,43. När det gäller rankingen totalt för alla sjukhus inom Västra Götalandsregionen placerar sig Kungälv bäst med en åttonde plats i år. Totalt ingår 67 sjukhus i utvärderingen.


Läs hela AT-rapporten här.


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-09-10 08:24