Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Åsa Lastra – Årets chef vid Skaraborgs Sjukhus

Publicerad: Uppdaterad:

Årets chef vid Skaraborgs Sjukhus 2018 heter Åsa Lastra och är enhetschef vid KAVA. Hon tilldelas utmärkelsen för ett ledarskap baserat på en stark värdegrund och mottog priset vid Skaraborgs Sjukhus Chefsdag.

 

–Det känns jättebra. Det är stort att bara bli nominerad, säger en glad Åsa Lastra.

Årets vinnare menar att det var många bra chefer som var nominerade och därför hade hon inte räknat med att få utmärkelsen. Åsa Lastra hyllar sina positiva och engagerade medarbetare vid kirurgisk akutvårdsavdelning (KAVA), som har deltagit i det intensiva arbetet med värdegrund, arbetsmiljö och för att göra KAVA till en attraktiv arbetsplats.

Hör intervjun med Åsa Lastra

–Det viktigaste framåt nu är att hålla kvar vår värdegrund, att vi fortsätter att ta vara på varandra, tillsammans är vi KAVA, säger Åsa Lastra.

Förändrat arbetsplatsen

Motiveringen till utmärkelsen Årets chef lyder: ”Åsa har på kort tid förändrat vår arbetsplats. Detta visas genom ett stort engagemang från medarbetarna i form av att man ställer upp för varandra. Vi arbetar aktivt med våra värdegrundsord respekt, gemenskap, glädje och trygghet som genomsyrar allt på avdelningen. Åsa ser möjligheter istället för problem och slutar aldrig att kämpa, för vi kan alltid bli lite bättre. Hon lyssnar och ger feedback och stödjer alla som kommunicerar ett problem, en idé eller ett förtroende. Hon tar vara på medarbetarnas intressen och får oss att ta ansvar för de olika ansvarsområden vi brinner för. Hon ger oss möjlighet att testa nya arbetssätt och idéer och ger en känsla av att man som medarbetare har möjlighet att påverka sin roll som man själv önskar.”

Driver och utvecklar

Utmärkelsen Årets chef vid Skaraborg Sjukhus syftar till att uppmärksamma chefer som driver och utvecklar sin verksamhet enligt uppsatta mål och som dessutom skapar en god arbetsmiljö för sina medarbetare. Det är medarbetarna som nominerar, och kriterierna utgår från Västra Götalandsregionens chefskriterier. Sjukhusledningen fastslår sedan vinnaren, som sedan även nomineras till Årets chef inom Västra Götalandsregionen.

Hård konkurrens om titeln

Utöver vinnaren var ytterligare nio personer nominerade till Årets chef på Skaraborgs Sjukhus:

Se filmen om de nominerade

• Anette Löw-Larsen – reumatologienheten

• Margareta Liljegren – vårdplaneringsteamet

• Ann-Charlotte Palmqvist – medicinmottagningen SkaS Falköping, IBD-mottagningar samt mag- och tarmmottagningen

• Erik Backhaus – infektionskliniken

• Per Amandusson – ambulansen

• Anna Lena Broberg – urologiavdelningen

• Kerstin Thim – ögonoperation

• Hanna Lindahl – operation

• Jenny Berg – IS/IT-enheten

Förra året var det Krister Löfving, enhetschef vid anestesi, operation, IVA. som fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-04-04 14:14