Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Äntligen inflyttning i den nya vårdbyggnaden

Publicerad:

Nu står det nya huset för specialistmottagningar och den samlade specialisttandvården, inklusive käkkirurgin klart vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Efter drygt två års byggnation lämnar entreprenören ByggDialog då över nycklarna till Västfastigheter.

Den nya vårdbyggnaden blir nytt hem åt ett antal specialistmottagningar, bland annat ögonmottagningen (plan 1), reumatologimottagningen (plan 2) samt sjukhusets käkkirurgiska verksamhet och Folktandvårdens specialisttandvård (plan 3). Det nya huset kommer tillhandahålla nya, funktionella, effektiva och bättre anpassade lokaler för specialistmottagningar. Det samlar även käkkirurgi och specialisttandvård på samma plan.

Högt på önskelistan

Nya lokaler för specialistmottagningarna har länge stått högt på önskelistan. Genom att bygga ett nytt hus möjliggörs både den välbehövliga ombyggnaden av de äldre huskropparna och den lagstadgade PCB-saneringen.

• Reumatologimottagningen: flyttade 8-9 april och öppnade för patienter 10 april.

• Sjukhusets käkkirurgiska verksamhet: flytt pågår 10-18 april och tar emot första patienten 15 april.

• Ögonmottagningen flytt pågår 8-23 april, öppnar delvis för patienter 10 april.

• Folktandvårdens specialisttandvård: flyttar 23-30 april, öppnar för patienter 2 maj.

Fönster och ljus

Mariana Edvinsson, enhetschef för käkkirurgin, säger:

-Det känns jättespännande att det nu äntligen blivit dags att flytta efter flera år av planering och förarbete. Vi ser fram emot nya väl anpassade lokaler och att få flytta från en fönsterlös tillvaro till lokaler med ljusinsläpp och fönster. Den officiella invigningen planeras till 20 september.

Bildtext:

Nya, ljusa lokaler, till glädje för både personal och patienter. Här är käkkirurgins operationssal.

Foto: Bild och Media


Publicerad: