Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Andreas Lestander Melin ny verksamhetschef för M3

Publicerad:
Grattis till nya jobbet som verksamhetschef för verksamhetsområde M3 vid Skaraborgs Sjukhus, Andreas Lestander Melin!

Du tillträdde din nya tjänst 1 maj 2020. Berätta - vad har du gjort tidigare i ditt yrkesliv?
Jag började på Skaraborgs  Sjukhus våren 2018 som enhetschef på lungmedicin och innan dess har jag varit i Försvarsmakten där jag jobbat som yrkesofficer sedan 2003. Inom Försvarsmakten har jag gjort många olika saker allt från utlandstjänst till chef på olika nivåer. Sista tjänsten jag hade innan jag lämnade för SkaS var som kompanichef på Lifkompaniet på P 4 här i Skövde.
Vad var det som gjorde att du sökte dig till Skaraborgs Sjukhus?
Jag blev faktiskt uppmanad att söka tjänsten som enhetschef på lungmedicin och efter att jag satt mig in i vad tjänsten innebar tvekade jag inte på att tacka ja när jag blev erbjuden jobbet. Det som gjort att jag trivts så bra här på SkaS är inte bara att jobbet är intressant utan framförallt för människorna som jobbar här, det finns så mycket kunniga och engagerade individer här som man både blir motiverad av och mycket imponerad över.
Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?
I min nya tjänst som verksamhetschef ser jag verkligen fram emot att lära känna alla som jobbar på M3, att få bli en del i M3:s utveckling mot framtiden.
Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?
Just i nuet kommer den största utmaningen bli att ta oss igenom den situationen vi nu är i och står inför, och framför allt komma tillbaka efter den. Det är en väldigt svår situation och den kommer kräva att vi gör allt vi kan tillsammans för att vi skall klara av det.
Hur kommer personalen märka att just du är chef för M3?
Jag hoppas att de kommer märka att jag är en väldigt engagerad och personlig chef. Jag eftersträvar alltid att vara tillgänglig och delaktig så de kommer garanterat se mig ute i verksamheten.
Hur kommer patienterna märka att du är verksamhetschef?
Troligtvis kommer de inte märka av mig som individ så mycket, men förhoppningsvis kommer de märka av allt det arbete som vi på M3 kommer göra för att ge dem den bästa vården de kan få både när de är här på sjukhuset och när de är hemma.
Vad gör du när du inte arbetar?
Den tiden som jag är ledig väljer jag att lägga på min familj och att få ihop vardagspusslet med träning och sådant. Men med två småbarn hemma så vet alla småbarnsföräldrar hur lätt det är.

Fakta
M3
Verksamhetsområdet består a av hud, infektion, njurmedicin, kardiologi och vårdhygien.

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-05-27 08:02