Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AK-mottagningen bidrar med gränslös kunskap

Publicerad:

AK-mottagningen vid Skaraborgs Sjukhus Skövde får användning av sin kompetens även utanför länsgränsen. Nu ska man stötta Region Skåne vid införandet av ett nytt doseringsprogram.

AK-mottagningen – Antikoagulation – arbetar med proppförebyggande medicinering av patienter genom dosering av Waran och andra preparat som förhindrar blodet från att koagulera. Mottagningen i Skövde ansvarar för doseringen av dessa preparat i norra Skaraborg och har i nuläget ansvar för cirka 4 000 patienter.

På distans

Journalia är ett doseringsprogram som Region Skåne kommer att börja jobba i och där sjuksköterskan Lena Johansson vid AK-mottagningen i Skövde kommer att hjälpa till med handledning via Skype.
-En representant för Region Skåne ringde och frågade om vi kunde praktiskt hjälpa dem att komma igång med programmet.  Ansvariga för Journalia hade tipsat om att kontakta oss, eftersom vi använder programmet för både dosering av Waran och Noak, berättar Lena Johansson.

Handleder kollegor

Rent konkret handlar det om att handleda kollegorna i Skåne. Det hela sker alltså digitalt, via kommunikationsprogrammet Skype, och i andra änden  sitter sjuksköterskor, läkare och IT-personal, som ska lära sig hur Journalia fungerar
-Det är kul att få bidra med vår kunskap och erfarenhet till en annan region, säger Lena Johansson och tillägger:
-Vi har startat med ett tillfälle, men det kan eventuellt bli fler gånger.


Publicerad: