Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Snart blir det lättare för patienter att av- och omboka tider på Skaraborgs Sjukhus

Publicerad:

Från och med hösten 2020 blir det lättare för patienter att boka av eller boka om tider hos Skaraborgs Sjukhus. Då införs en digital webbtidbok för om- och avbokning.

-Patienterna kommer uppleva en bättre tillgänglighet till oss, då de kan sköta av- och ombokningsärenden själva och på så sätt, till exempel, slippa passa telefontider på våra mottagningar, säger biträdande sjukhusdirektör Stellan Ahlström vid Skaraborgs Sjukhus.

Prioriterad tjänst

Webbtidbok 1177 är ett prioriterat projekt och en av de sex prioriterade digitala invånartjänster som, enligt beslut i regionstyrelsen, ska införas i alla förvaltningar. Det har sedan hösten 2019 pågått som ett projekt inom valda verksamheter i Västra Götalandsregionen, men ska nu alltså breddinföras.
Detta innebär att det patientadministrativa systemet ELVIS tidbok integreras mot tjänsten webbtidbok i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Syftet är att göra det möjligt för invånarna att kunna se sina bokade tider samt kunna av- och omboka tider inom en och samma mottagning.

Ytterligare en förbättring

Redan idag kan de flesta patienter se sina bokade tider på 1177, men införandet av webbtidbok innebär ytterligare en förbättring för patienterna vid Skaraborgs Sjukhus.
-För Skaraborgs Sjukhus är detta en bra genomgång av våra boknings- och mottagningsprocesser och vi kommer kunna ta med allt det arbete vi nu lägger ner på Webbtidbok till införandet av framtidens vårdinformationsmiljö, FVM. Möjligheter till en bättre mottagningsplanering är välkommet med webbtidbok, säger Stellan Ahlström.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-08-05 11:13