Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Full pott när strokemedarbetare höjde sin kompetens

Publicerad:

Personal från strokeverksamheter på Skaraborgs Sjukhus fick nyligen möjlighet att befästa sina kunskaper. Nu är de bland de första i landet som har examinerats i en ny universitetsutbildning.

De 16 medarbetarna - arbetsterapeuter, fysioterapeuter, läkare, sjuksköterskor och undersköterskor - representerar tillsammans 266 års erfarenhet av arbete med strokevård och samlades för att examineras i den nya nationella WebbStrokeKompetensUtbildningen. Utbildningen ges av Umeå universitet och resulterar i tre högskolepoäng. Alla deltagande medarbetare klarade de tre delexaminationerna och är därmed bland de första i landet att ha genomfört utbildningen.
Detta är naturligtvis mycket positivt för Skaraborgs Sjukhus och patienterna inom strokevården, som nu får tillgång till vårdpersonal med ännu högre kompetens.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-07-08 07:56