Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Årets AT-ranking positiv för både Lidköping och Skövde

Publicerad:

Sedan år 2000 har SYLF, Sveriges yngre läkares förening mätt och utvärderat allmäntjänstgöringens kvalité i hela Sverige. På årets rankinglista hamnar Skaraborgs Sjukhus Skövde som nummer 24 och Lidköping på plats 34.

-Det är positivt att Skövde klättrat 17 platser sedan föregående år, att kirurg/ortplaceringen i Skövde är tredje bästa klinik i landet samt att medicinkliniken i Lidköping har fortsatt högt sammanvägt betyg, säger Magnus Boustedt, AT-chef inom verksamhetsområde Utbildning vid Skaraborgs Sjukhus (SkaS).

Interna utvärderingar

Magnus Boustedt förklarar att man dock har större fokus på de egna, interna utvärderingarna som alla AT-läkare gör efter avslutade delplaceringar. -Ur dessa får vi löpande, två gånger per år, mer utförlig information om hur AT-läkare uppfattat de olika placeringarna ur en rad perspektiv som väl motsvarar den årliga AT-rankingen, säger Magnus Boustedt.

Löpande arbete

Detta ligger sedan till grund för det löpande arbete som man tillsammans med AT-läkare, studierektorer och kliniker lägger ned för att förbättra AT-utbildningen på SkaS. 

-Just nu arbetar vi med omställningen från 21 till 18 månaders AT som startar på SkaS 2020 efter ett beslut i Västra Götalandsregionen, ett arbete som tagit mycket fokus och tid i anspråk under hela 2019, säger Magnus Boustedt.

Genomgripande översyn

Han förklarar att omställningen har inneburit en genomgripande översyn av de delar av AT-utbildningen som omfattas av förändringen (medicin och kirurg/ort) med målet att SkaS skall erbjuda en fortsatt god AT-utbildning med tre månaders förkortad tjänstgöring, en logistisk och utbildningsmässig utmaning för alla inblandade, men med ambitionen och tron på att man skall komma ut med ett gott slutresultat.

-Jag upplever att vi har goda förutsättningar för det framtida arbetet med AT-utbildningen framförallt mot bakgrund av alla de kompetenta, ambitiösa och engagerade studierektorer och övriga kollegor som arbetar med utbildningsfrågor och AT-läkarna ute på klinikerna, säger Magnus Boustedt.

Eksjö Höglandssjukhuset toppar AT-rankingen 2019, som ni kan läsa mer om här: https://slf.se/sylf/app/uploads/2019/09/at-rankingen-2019-2.pdf

Bildtext:

Magnus Boustedt, AT-chef, Skaraborgs Sjukhus.

Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-09-13 07:34