Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna, och svaren, när det gäller semestervikariat på Skaraborgs Sjukhus.

Måste jag jobba kvällar/nätter/helger?
Du som söker semestervikariat som sjuksköterska eller undersköterska anställs på dygnets alla timmar. Eftersom vi vårdar våra patienter dygnet runt kan du bli schemalagd både dag, kväll, natt och helg. För medicinska sekreterare är främst dagtjänstgöring aktuell, men på vissa enheter arbetar man även kväll, natt och helg.

Vilka dokument behöver jag skicka in när jag söker semestervikariat?
Vi behöver veta att du uppfyller kraven för tjänsten. Detta visar du genom att ladda upp utbildningsbevis, betyg eller intyg om att du kommer att vara färdigutbildad vid vikariatets start i juni (undersköterskor och medicinska sekreterare) alternativt examensbevis och yrkeslegitimation (sjuksköterskor).

Du som läser till sjuksköterska styrker detta genom att ladda upp registreringsbevis och studieintyg. Om du inte vet hur du får tag i dessa dokument, fråga på ditt lärosäte. Om du bara har dokumenten i pappersform och inte har tillgång till skanner, kan du ta ett foto av dokumentet som du sedan laddar upp när du gör din ansökan i vårt rekryteringssystem Varbi.

Får jag någon introduktion/bredvidgång?
Ja, det får du. Längden på bredvidgången varierar mellan olika enheter och beroende på tidigare erfarenhet, men målet är alltid att du ska känna dig trygg i din roll innan du börjar arbeta mer självständigt.

När är jag anställd?
Muntligt avtal gäller, det kan dröja en tid innan du får ditt skriftliga anställningsavtal. När du och din chef kommit överens om anställning, har ni ett muntligt avtal.

Måste jag arbeta hela sommaren?
I första hand anställs du för att arbeta hela sommaren. I vissa fall kan dock du som söker arbete komma överens med din enhetschef om annat.


Senast uppdaterad: 2018-12-17 14:09