Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Mingelmässan

Vårdpersonal och besökare på Mingelmässan


Skaraborgs Sjukhus är ett akutsjukhus som erbjuder vård inom ett trettiotal medicinska, kirurgiska och psykiatriska specialiteter med verksamhet i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde.

Den 29 och 30 september 2022 bjuder Skaraborgs Sjukhus in till Mingelmässa! Syftet är att ge dig som är nyfiken på våra olika yrken, studerar eller är utbildad inom hälso- och sjukvård chansen att få en inblick i våra olika verksamheter.

Passa på att lära dig mer om arbetet på våra olika enheter och klämma och känna på material som används inom vården. Du kommer bland annat kunna ta del av simuleringar och få möjlighet att testa-på olika vårdmoment.

Mingelmässa, SkaS Skövde entréhall

Torsdag 29 september
15:30 - 16:30 Information om Kliniskt basår till sjuksköterskestudenter. Mer information finns på Kliniskt basårs hemsida.

16:30 - 18:00 Mässan riktar sig till dig som studerar eller är utbildad inom hälso- och sjukvård. Mingla med verksamhetsrepresentanter i mässan. 

Fredag 30 september
10:00 - 15:00 Mässan riktar sig till dig som studerar eller är utbildad inom hälso- och sjukvård. Mingla med verksamhetsrepresentanter i mässan. 

Välkomna!

Alla våra olika verksamhetsområden kommer finnas representerade på mässan. Vi har en stor variation av yrkeskategorier hos oss på SkaS och några av våra medarbetare som du kan träffa på mässan kan du bekanta dig med nedan!

Hej Joakim!

Yrke: Sjuksköterska och jobbar som kompetensstöd!

Antal år i yrket: 12 år

Arbetsplats: Hjärtmedicin - Kardiologen

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jobba på kardiologen innebär en möjlighet att utvecklas inom sin profession, då det är en stor klinik med många undersökningar och ingrepp och med en möjlighet att fördjupa sig inom exempelvis PCI och ablation. Vi är en avdelning med både lättsamma och hjälpsamma kollegor med mångårig erfarenhet, som kan vara en stor trygghet för ny personal. Det är en arbetsplats som erbjuder utmaningar och strävar efter en tillfredsställande mix av akutsjukvård och avdelningsarbete.

__________

Hej Wilma!

Yrke: Undersköterska

Antal år i yrket: 3 år

Arbetsplats: Barnavdelningen

Vad är det bästa med ditt jobb? Det bästa med mitt jobb är att det är så varierande. Både i ålder på barnen och i sjukdomar, vilket gör att dagarna här på barnavdelningen aldrig är likadana.

___________

Hej Anton!

Yrke: Biomedicinsk analytiker

Antal år i yrket: 3 år

Arbetsplats: Klinisk Fysiologi

Vad är det bästa med ditt jobb? Det bästa med att vara BMA är yrket som helhet, ett varierande yrke med många olika tekniska uppgifter där jag arbetar med patienter i alla åldrar. Det är ett ansvarsfullt jobb där jag får jobba tillsammans andra specialiteter på sjukhuset. Det bästa av allt är gemenskapen med underbara kollegor.

__________________

 

Hej Sari!

Yrke: Sjuksköterska

Antal år i yrket: 15 år

Arbetsplats: Psykosavdelningen

Vad är det bästa med ditt jobb? Att finnas där för människor i olika åldrar och hjälpa dem att återfå sin hälsa. Mötet med dessa människor ger enormt mycket tillbaka och lyfter även mig själv som människa.

___________

Hej Marie!

Yrke: Röntgensjuksköterska

Antal år i yrket: 7 år

Arbetsplats: Interventionscentrum

Vad är det bästa med ditt jobb? Mina kollegor och tempot, det växlar från stabilt till akut på 5 sekunder, men även att få samarbeta med så blandad kompetens, radiologi, kärlkirurgi, kardiologi, operation, narkos.

Passa på att ställa dina frågor till oss och våra kollegor som gärna berättar om hur det är att jobba på Skaraborgs Sjukhus!

Har du frågor om mässan på direkten? Mejla i så fall till hrdirekt.skas@vgregion.se

Mingelmässan kan endast genomföras om smittoläget inte har ökat i samhället.


Senast uppdaterad: 2022-09-21 11:47