Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fördröjd diagnos

Patienten kom in till Kungälvs sjukhus med bröstsmärta och andningspåverkan. Då utredningen visade på blodpropp i lungan behandlades patienten med propplösande medicin. Under behandlingen drabbades patienten av högersidig svaghet. CT-röntgen visade dock inga tecken på hjärnblödning, men det fanns indirekta tecken på blodpropp i ett kärl. Senare gjordes en ny CT-röntgen av hjärnan, som visade på hjärninfarkt. I och med att diagnosen då var så pass fördröjd fanns inte längre möjlighet till behandling, vilket skulle kunna ha gjort att patienten fått färre restsymtom.

Vidtagna åtgärder

  • Kompetenshöjande insatser inom stroke.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) bedömer

IVO avslutar ärendet och kommer inte att vidta några ytterligare åtgärder. Enligt IVO framstår vårdgivarens slutsatser som rimliga och adekvata. Vårdgivaren har vidtagit och planerar att vidta åtgärder för att hindra att något liknande inträffar igen.

Senast uppdaterad: 2018-12-20 16:13