Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalt öppet hus: Radiologi Kungälv

Är du intresserad av att jobba hos oss? Här kan du se film och läsa mer om hur det är att jobba på radiologi Kungälv.

Välkommen till radiologi Kungälv

Vill du se undertexter? Klicka på symbolen [CC] i nedre högra hörnet av filmfönstret och välj svenska.

Radiologiavdelningen utför olika slags bilddiagnostiska undersökningar i det akuta såväl som i det planerade vårdförloppet.

Radiologin innefattar enheter på Kungälvs sjukhus och Angereds närsjukhus. Här arbetar i dag cirka 80 medarbetare med yrkesprofessioner såsom röntgensjuksköterska, undersköterska, medicinsk sekreterare och läkare. Vi utför ungefär 60 000 undersökningar per år på Kungälvs sjukhus och Angereds närsjukhus.

Radiologin på Kungälvs sjukhus ombesörjer behovet av akut röntgendiagnostik dygnet runt. Elektiva och drop-in undersökningar utförs på dagtid klockan 8.00–15.00.

Här arbetar vi med flera olika bilddiagnostiska metoder och erbjuder konventionell röntgen, datortomografi, magnetkamera-, genomlysnings- samt ultraljudsundersökningar. Majoriteten av bildtagningen sker på vår avdelning, men vi utför även bedside-undersökningar på andra avdelningar som till exempel intensivvårdsavdelningen.

Under nattetid bemannas enheten av röntgensjuksköterska och undersköterska som utför konventionella- och datortomografiundersökningar.

Inom radiologin arbetar vi aktivt med att:

  • framställa diagnostiskt material av hög kvalitet i rätt tid.
  • omhänderta och bemöta patienten på ett tryggt och professionellt sätt.
  • utveckla verksamheten i enlighet med evidensbaserat arbetssätt.

Radiologin på Angereds närsjukhus utför elektiva bilddiagnostiska undersökningar. Här arbetar vi med flera olika undersökningsmetoder och erbjuder konventionell röntgen, datortomografi, magnetkamera- samt ultraljudsundersökningar.

Öppettiderna på röntgenavdelningen i Angered är vardagar klockan 8.00–16.00 och personalen går efter ett rullande schema där en del av arbetstiden är förlagd till enheten på Kungälvs sjukhus.

Häng med oss i radiologins spännande utveckling!

Jobba på radiologi Kungälv

Biljana Manasieva

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Hanne Wallström

Verksamhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-19 13:41