Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalt öppet hus: Akutmottagning

Är du intresserad av att jobba hos oss? Här kan du se film och läsa mer om hur det är att jobba på akutmottagningen på Kungälvs sjukhus.

Välkommen till akutmottagningen!

Vill du se undertexter? Klicka på symbolen [CC] i nedre högra hörnet av filmfönstret och välj svenska.

Akutmottagningen tar emot akut, svårt sjuka patienter som är äldre än 16 år. 

Akuten är öppen dygnet runt, med undantag för psykiatrin som bedriver akutmottagning klockan 8.00–20.00. Övrig tid hänvisas psykiatripatienter till psykiatrin på Östra sjukhuset. Akuten har cirka 31 000 akutbesök årligen inom allmän kirurgi, ortopedi och medicin.

Att arbeta på akutmottagningen

Att arbeta på akutmottagningen är omväxlande, spännande och utmanande. Vi tar emot patienter över 16 år som söker för medicinska, kirurgiska och ortopediska åkommor. Vi träffar ibland patienter som inte tillhör vår målgrupp där vi får bedöma och hänvisa dem till rätt instans. Vi tar även hand om akut sjuka barn och bedömer innan vidaretransport till barnsjukhuset.

På akutmottagningen jobbar vi i team som består av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeuter och sekreterare. Som sjuksköterska eller undersköterska på akutmottagningen får du en bred kompetens då arbetsuppgifterna är varierande från dag till dag.

Som ny på akuten kommer du successivt att introduceras till de olika positionerna, vilket innefattar att ansvara för medicinpatienter, kirurgpatienter, ortopedpatienter, ta emot patienter som kommer med ambulans samt att triagera patienter.

På akutmottagningen utbildas du i avancerad hjärt- och lungräddning för både vuxna och barn. För den som vill finns möjlighet att gå en traumavårdsutbildning (TNCC) samt läsa akutmedicin på 7.5 högskolepoäng.

Det bästa med vår arbetsplats är att vi är ett glatt gäng med högt i tak. Vi hjälper varandra och har roligt längs vägen. Glädje och gemenskap är det som lyfter oss de dagar då arbetet är slitsamt och tufft. Välkommen att bli en del av vårt härliga gäng!

Varmt välkommen att höra av dig!

Jobba på akutmottagningen på Kungälvs sjukhus


Senast uppdaterad: 2022-05-19 13:38