Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

0303-98539
måndag - fredag
8:00 - 11:30

 

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Medicinmottagningen tar emot patienter som remitterats till en specialist för till exempel blodsjukdomar, diabetes, hormonsjukdomar, hjärtsjukdomar och mag-/tarmsjukdomar.

Förutom läkarmottagningar inom respektive specialitet finns också ett antal mottagningar som bemannas av specialutbildade sjuksköterskor eller biomedicinska analytiker.

Här finns också en dietistmottagning för patienter som vårdas eller har vårdats på medicinkliniken och som behöver rådgivning och stöd om kost och olika dieter.

Söka vård hos oss

För att komma till mottagningen behöver du en remiss från en läkare i t.ex. primärvården. Du har också möjlighet att söka till mottagningen med en så kallad egenremiss (se blankett) som du själv fyller i och skickar till medicinmottagningen.

SMS-påminnelse inför besöket

Genom att du uppger ditt mobiltelefonnummer till mottagningspersonalen samtycker du till att få en SMS-påminnelse från alla mottagningar på sjukhuset. Du kan när som helst avsäga dig SMS-påminnelser genom att meddela någon av våra mottagningar.

Vid ditt besök hos oss

Läs igenom informationen på kallelsen som du har fått inför ditt besök. Om du inte har fått en kallelse följer du de instruktioner du fick vid bokningen av din tid hos oss.

Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Anmäl dig och betala på medicinmottagningen. Du kan betala med kort eller få en faktura.

Om ditt inbokade besök blir mer än 30 minuter försenat har du rätt att få tillbaka patientavgiften. Om du missar ditt besök får du ändå betala avgiften via faktura. Avboka ditt besök om du inte kan komma, antingen genom att logga in till 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att ringa oss.

Undvik tobak och starka dofter

Hela sjukhusområdet är rökfritt. Rökning är endast tillåten på anvisade platser utomhus. Då många lider av allergier ber vi dig undvika starka dofter (såsom parfymer) vid ditt besök hos oss.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med:

  • kallelse,
  • legitimation eller annan ID-handling,
  • högkostnadskort eller frikort, samt
  • medicinlista.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar läkare, specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, dietist och biomedicinska analytiker.

Ansvariga för mottagningen

Karin Svenungsson, vårdenhetschef
Tfn 0303-985 16
E-post: karin.svenungsson@vgregion.se

Christina Halldorf, vårdenhetschef
Tfn 0303-980 62
E-post: christina.halldorf@vgregion.se

OBS! Läkartjänster tillsätts inte av mottagningen utan av medicinkliniken.

Senast uppdaterad: 2022-08-08 10:56