Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Intensivvårdsavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefon för anhörigförfrågningar:
0303-986 56

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Nationella kvalitetsregister

Läs om vilka nationella kvalitetsregister vi rapporterar till: Intensivvård på Kungälvs sjukhus: Nationella kvalitetsregister

Intensivvård är till för att noga kunna övervaka och behandla patienter med svikt i vitala kroppsfunktioner såsom andning, cirkulation och medvetande.

Till intensivvårdsavdelningen (IVA) kommer patienter som behöver övervakning och behandling av mycket svåra sjukdomstillstånd. Med hjälp av högteknologisk apparatur och med hög personaltäthet kan man noggrant övervaka allvarligt sjuka patienter och ge dem avancerad behandling och omvårdnad.

Intensivvårdsavdelningen har 11 vårdplatser. Platserna är avsedda dels för patienter med behov av intensivvård, dels för patienter som genomgått större operationer och därför behöver intensiv övervakning efter operationen.

Avdelningen har en återbesöksmottagning för dem som vårdats här en längre tid. IVA ansvarar även för sjukhusets mobila intensivvårdsgrupp samt för akuta och planerade elkonverteringar.

Samarbete och utveckling

Avdelningen samarbetar med universitet och högskolor i Västra Götalandsregionen och tar emot läkare och sjuksköterskor under specialistutbildning för verksamhetsförlagd utbildning. Här bedrivs utvecklingsarbete inom områden såsom vårdhygien, postoperativ smärta, nutrition och sårvård.

Vi som arbetar här

På avdelningen arbetar specialistutbildade läkare och sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster och administrativ personal; totalt ca 100 medarbetare. Tillsammans bildar vi ett team runt patienten för att ge bästa möjliga vård.

Ansvariga för avdelningen

Christina Grivans, medicinskt ledningsansvarig
Tfn 0303-986 54

Malin Andersson, enhetschef
Tfn 0303-986 52
E-post: malin.linda.andersson@vgregion.se

Ulrika Lindberg, enhetschef
Tfn 0303-982 44
E-post: ulrika.t.lindberg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2022-03-18 13:03