Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

När du är på sjukhuset

Vi utbildar nya medarbetare

På Sjukhusen i väster har vi ansvar för utbildningar till yrken inom vården. Därför kommer du som är patient hos oss att möta olika yrkesgrupper som är under utbildning. De har tystnadsplikt och har handledare vid sjukhuset som ser till att de följer sjukhusets regler. Om du inte vill att studenter deltar i din behandling eller läser i din journal, tala med vårdpersonalen.

Ej tillåtet att filma och fotografera i vården

Inom Västra Götalandsregionen är det generellt inte tillåtet att filma eller fotografera i hälso- och sjukvårdens lokaler utan särskilt medgivande. Undantag kan beslutas av förvaltningschefen. Syftet med riktlinjerna är att skydda vårdpersonalens och patienternas integritet och säkerhet. 

Parfym

Många människor är överkänsliga mot parfym och andra starka dofter. Du som besöker vården bör undvika, parfym, rakvatten och andra dofter som kan orsaka allvarliga besvär för allergiker och personer som har problem med starka dofter. I Västra Götalandsregionen finns gemensamma riktlinjer som gäller dofter och tobaksrök i vården. Riktlinjerna innebär också att personal inom vården ska undvika parfym och liknande i arbetet.

Rökfritt sjukhus

Rökfritt sjukhus innebär att för dig som patient att det inte är tillåtet att röka inom sjukhuset. Du bör också undvika att röka utanför sjukhusets entré. Samma regler gäller för personalen som inte tillåts röka på sin arbetstid. Hela sjukhuset är rökfritt.

Senast uppdaterad: 2022-08-17 10:36