Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Diabetesteamet fick "Årets kvalitetspris" 2021

Gruppbild på diabetesteamet och närbild på diplomet de fick.
Diabetesteamet på Frölunda Specialistsjukhus tog i förra veckan emot priset för 2021 års specialistmottagning av Svensk förening för diabetologi. Övre raden från vänster: Sofia Manousou (läkare), Katharina Landqvist (diabetessjuksköterska) och Mervi Andelin (diabetessjuksköterska). Främre raden från vänster: Ida Söderbaum Elm (vårdenhetschef), Jenny Hällén (fotterapeut) , Heidi Dejve (diabetessjuksköterska) och Jennie Magnusson (dietist).

I förra veckan delade Svensk förening för diabetologi ut sin utmärkelse ”årets kvalitetspris”. Mottagare var Frölunda Specialistsjukhus diabetesteam!

Diabetesteamet får priset för sitt systematiska kvalitetsarbete där man under flera år har haft mycket goda resultat i flera av de kvalitetsindikatorer som mäts i det nationella diabetesregistret. Speciellt lyfts arbetet med patienter med höga blodtryck samt fotpatienter.

– Det här känns helt fantastiskt! Jag är så stolt över det som vi tillsammans i teamet har åstadkommit för att ge våra patienter en riktigt god vård, säger Ida Söderbaum Elm, vårdenhetschef på diabetesmottagningen.

– Det känns också väldigt bra att vi satsat en stor del av priset på att hela teamet har kunnat delta i denna nationella endokrin- och diabeteskonferens för att umgås och utvecklas ytterligare.  Det som återstår får vi använda till andra trevliga och givande aktiviteter för teamet, fortsätter Ida.

Senast uppdaterad: 2022-05-17 07:50