Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Frölunda Specialistsjukhus

Fasad och del av ingången till Frölunda Specialistsjukhus.

Frölunda specialsjukhus är det lilla specialistsjukhuset med en stor bredd inom specialistvård.

På sjukhuset finns specialiteterna medicin, kirurgi, ortopedi, gynekologi, öron/näsa/hals, neurologi och hud. Här finns också operation och radiologi.

Frölunda Specialistsjukhus var färdigbyggt 1968 och är beläget vid Frölunda torg. Sjukhuset bedriver både planerad öppen och sluten specialistvård. Vi är ca 200 medarbetare som arbetar på sjukhuset.

Högsbo närsjukhus

Högsbo närsjukhus, som ska stå klart 2023, kommer att ersätta Frölunda Specialistsjukhus. Det nya sjukhuset blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborg.

Patienterna kommer att ha tillgång till ett brett utbud av olika specialistinriktningar inom vuxen- och barnsjukvård i toppmoderna lokaler med den senaste utrustningen. Det kommer att finnas ett dagkirurgiskt center med nio operationssalar samt övervaknings- och uppvakningsenhet.

Det nya sjukhuset kommer att ha stort fokus på personcentrerad vård (där patienten är medaktör), hög patientsäkerhet samt digitala vårdformer.

Mer information om Högsbo närsjukhus finns på Västra Götalandsregionens webbplats.

Tillbaka till introduktionens start


Senast uppdaterad: 2021-10-14 14:15