Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Instruktionsfilm sömnapnéutrustning

Instruktionsfilm om hur man tar på och av sömnapnéutrustning

Textning av instruktionsfilmen

(Filmen saknar tyvärr textning, varför informationen finns i textform nedan. Tidsangivelserna anger var i filmen informationen förmedlas.)

0.07 Välkommen! Den här videon visar hur du tar på dig utrustningen inför natten, och tar hand om den dagen därpå. Det finns några enkäter i väskan som du besvarar hemma, för att underlätta vår tolkning av din undersökning.

0.22 Utrustningen startar och stoppar automatiskt på tider som redan är inprogrammerade. Rör inga knappar och hantera utrustningen varsamt.

0.35 Sitt ned när du tar på utrustningen för att minska risken att tappa den i golvet. Ha någon form av nattkläder på dig: linne eller t-shirt.

0.45 Sätt fast inspelningsdosan med klämmorna i nattdräkten. Dosans framsida med display ska placeras utåt, för att få rätt information om vilken sida du sover på.

0.59 Bröst- och bukbanden knäpps på och av med en tryckknapp.

1.06 Bandet som sitter fast i dosan knäpps fast runt bröstkorgen.

1.15 På samma sätt knäpper du sedan fast bandet som ska placeras strax ovanför naveln.

1.24 Om banden sitter för löst, går de att justera.

1.29 Näspiggarna på flödesgivaren placerar du i näsan, med piggarna böjda nedåt.

1.35 För slangen bakom öronen på båda sidor, och justera under hakan med den lilla rörliga delen på slangen. Dra inte åt för hårt. För att den ska sitta på plats, tejpar du fast den på båda sidorna om näsan.

1.51 Syre- och pulsmätaren placerar du på din arm, den startar automatiskt med inspelningsdosan.

2.00 Sätt på gummiproben, utan att fingertoppen sticker ut. Tänk på att du inte har nagellack eller lösnaglar.

2.08 Kabeln placeras på ovansidan av handen. För handen genom remmen och fäst.

2.18 Tejpa kabeln på ovansidan av handen. Om gummiproben känns obekväm, går det bra att flytta den till ett annat finger under natten.

2.31 Nu sitter allt på plats. Om något lossnar under natten, försök att sätta det på plats igen. Kom ihåg att utrustningen startar och stoppar av sig själv. God natt, och sov gott!

2.53 Ta av utrustningen.

3.00 Skruva loss flödesmätaren från filterdelen; denna kastar du hemma. Lägg alltsammans i väskan, tillsammans med de ifyllda enkäterna.


Senast uppdaterad: 2020-11-12 13:36