Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Turism

Visionen är att Västra Götaland ska vara Skandinaviens mest besökta, uppskattade och inkomstbringande turismregion. Västra Götalandsregionen står bakom satsningarna på besöksnäring och besöksmål.

Västra Götalandsregionen stödjer besöksnäringen på flera sätt. En rad besöksmål i Västra Götaland inom bland annat inom kulturområdet, ägs eller drivs med stöd av Västra Götalandsregionen.

Alla verksamheter- förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen

Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Bolagets uppdrag är att utveckla och marknadsföra Västsverige (Västra Götalands län) som destination. De har information till dig som är verksam inom eller vill veta mer om turismnäringen.

Turistrådet Västsverige

Stöd till näringslivet

Besöksnäringen är en viktig sektor i näringslivet i Västra Götaland. Näringslivsavdelningen VGR driver kostnadsfri rådgivning och kompetensutveckling men fördelar också utvecklingskapital som kan göra det möjligt för dig som vill utveckla en idé eller starta företag.

Näringslivsavdelningen

Maritima klustret, Fokusområde maritim turism

Andreas Catoni

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Lisa Lundin

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-07-07 10:19