Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västsvensk kritik i yttrande om ny nationell transportplan

Publicerad:

Idag 28 november skickar Västra Götalandsregionen tillsammans med samtliga kommunalförbund i Västra Götaland ett gemensamt remissvar till nationell plan för transportsystemet 2018-2029. I remissvaret framhålls en statlig investering som den i särklass viktigaste: ny järnväg mellan Göteborg-Landvetter flygplats-Borås.

I Trafikverkets förslag till nationell plan för transportinfrastruktur 2018-2029 är det framförallt de västsvenska reaktionerna att plocka bort järnvägsutbyggnaden Göteborg-Borås med etappen Mölnlycke-Bollebygd som lyfts fram, en sträcka som var planerad för byggstart inom 2 år i den nuvarande planen. 

Även från näringslivet i Västsverige finns det en stark övertygelse om sträckans betydelse för tillväxten i Västsverige, vilket också har präglat förslaget till remissyttrande som har tydligt fokus på ny stambana Göteborg-Borås.

Behovet av investeringar i transportinfrastrukturen i en region som brukar benämnas som en ”transport- och logistikregion” måste anses vara av nationell prioritet står det att läsa i remissyttrandet.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 2017-11-28

Läs mer om nationell transportplan

Max Falk

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: