Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Idéburet offentligt partnerskap (IOP)

ett handslag

Västra Götalandsregionen har möjlighet att ingå Idéburet offentligt partnerskap (IOP) med idéburna aktörer. Det finns beslutade riktlinjer som gäller i Västra Götalandsregionen. IOP är en typ av samverkan mellan offentlig och idéburen sektor kring en gemensam samhällsutmaning. I denna samverkan är båda parter jämbördiga, och bidrar med olika typer av resurser. I Västra Götalandsregionen kan IOP tecknas inom hälso- och sjukvård och/eller regional utveckling.

Om din förening/organisation har ett förslag till IOP som ni vill diskutera är ni välkomna att kontakta Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen har beslutade riktlinjer för IOP. se nedan
Riktlinjer för IOP 

Innan ett IOP beslutas så förs dialog kring partnerskapets innehåll, vilka resurser respektive part ska bidra med, om fler parter är aktuella, hur länge partnerskapet ska gälla och andra särskilda förutsättningar.

 

Pågående IOPer inom Västra Götalandsregionen [länk]

För dig som har ett IOP med hälso och sjukvården läs vidare på sidan nedan.
Vårdgivarwebben/uppdrag och avtal/IOP

Kontakt inom hälso- och sjukvården

Kontakt inom regional utveckling, Anne Svensson

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-01-13 12:45