Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekonomiska stöd

Inom Västra Götalandsregionen är det regionstyrelsen som beslutar om ekonomiska stöd till verksamheter och projekt med inriktning social hållbarhet, folkhälsa och mänskliga rättigheter.

Alla ekonomiska stöd ska ligga i linje med regionfullmäktiges beslutade policy. Se länk nedan:
Policy för ekonomiskt stöd till det civila samhället. 

Nedan kan du klicka dig vidare till de olika ekonomiska stöden som går att söka. 

Pris för social hållbarhet

Priset tilldelas personer, föreningar eller verksamheter för sitt engagemang för social hållbarhet med fokus på folkhälsa och mänskliga rättigheter.

simmande kille

Parasportstipendium

Stipendiets syfte är att uppmärksamma personer som har gjort utmärkta prestationer och som är förebilder för andra att börja idrotta.

frusna ax

Organisationsstöd

Beredningarna för mänskliga rättigheter samt folkhälsa och social hållbarhet fördelar organisationsstöd till organisationer verksamma inom respektive områden.

frusna ax

Projektstöd för social hållbarhet

Projektstöd för social hållbarhet, folkhälsa och mänskliga rättigheter kan sökas av det civila samhället för ett- till treåriga utvecklingsprojekt.

Sociala investeringar

Västra Götalandsregionens sociala investeringar är inriktade på hälsofrämjande och förebyggande insatser som på sikt förbättrar barns och ungas förutsättningar att klara grundskolan med godkända betyg.


Senast uppdaterad: 2022-08-31 12:26