Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konsultcheck

Konsultchecken ska stärka och förnya företaget inom områden där man saknar eller har bristande kompetens. Insatsen ska vara avgränsad i tid och bidra till att utveckla företaget.

Hur mycket kan man söka?

Stödet är på max 150 000 kronor, och får användas för att täcka högst 50 procent av kostnaderna för att anlita extern konsulthjälp. Ansökningar under 10 000 kr behandlas inte. Stödet kan sökas året om.

Vem kan söka?

Små eller medelstora företag (SME) som bedriver näringsverksamhet på marknadsmässiga villkor. Vi prioriterar företag med färre än 50 anställda. Vi lämnar inte stöd till företag inom vård, omsorg och utbildning som finansieras med offentliga medel. Företag inom jordbruk och fiske hänvisar vi till Länsstyrelsen. Normalt stödjer vi inte företag inom handel, transport eller tjänsteföretag på en lokal marknad där det finns risk att stödet snedvrider konkurrensen.

Stödet riktar sig till företag utanför Göteborgsområdet (Göteborg, Mölndal, Öckerö, Kungälv, Partille, Lerum, Härryda och Stenungsund) För exportsatsningar kan även företag i Göteborgsområdet söka stöd eftersom Tillväxtverkets checkar inte längre finns.

Till vad kan jag få konsultcheck?

Produktutveckling (varor och tjänster), exportförsäljning eller organisationsanpassning för tillväxt. Projekttiden ska vara koncentrerad- högst ett år lång. Vi kan inte lämna stöd till det som kan kallas för ordinarie verksamhet. Vi lämnar inte stöd till produktion av marknadsföringsmaterial, annonsering eller uppdatering av hemsida.

Vi behandlar ansökningarna och utbetalningar löpande 11 januari-15 juni och 15 augusti-15 december. Under sommar och juluppehåll kan vi undantagsvis hantera utbetalningsansökningar. Maila då först foretagsfinansiering@vgregion.se

Notera att vi behöver en komplett ansökan för att kunna handlägga effektivt. Läs därför dessa instruktioner innan du skickar in ansökan. Om viktiga bilagor som årsbokslut och offerter saknas kan vi inte lämna något stöd.

Du skickar din ansökan via Min ansökan

Ett SME-företag har högst 249 anställda. Läs mer om definitionen här.

Utbetalning

Utbetalningsansökan görs efter att aktiviteter enligt beslutet har genomförts och fakturorna har betalats.

Utbetalningsansökan och redovisning till VGR gör du på Tillväxtverkets portal Min Ansökan

Obligatoriska bilagor som du ska scanna till oss vid utbetalningen är:
- Ifylld slutrapport i samband med slutbetalning
- Ifylld verifikatförteckning
- Betalade fakturor, i enlighet med offerterna
- Betalningsbevis  (Ett exempel på godkänt betalningsbevis)

Kontakt

För nya ärenden och förfrågningar, använd helst e-post foretagsfinansiering@vgregion.se så kontaktar en handläggare dig skyndsamt. Beskriv kort ditt företag och vad du söker stöd för eller skriv din fråga.

Gabriel Skarbäck

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Marianne Gustafsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Josef Gustafsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Signe Ahlsten

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Moa Boéthius

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Föräldraledig våren 2021-våren 2022

Senast uppdaterad: 2021-12-06 14:57