Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Internationalisering

Att öka den svenska exporten är prioriterat av Västra Götalandsregionen. Därför finns en affärsutvecklingscheck för att gå in på nya marknader. Checkarna kan använda för att utreda frågor kring Brexit. Det betyder att även företag som redan är aktiva i Storbritannien kan söka checkarna. Inga nya medel kommer för 2021, men i viss mån kan vi använda konsultchecken även till internationalisering.

Ditt företag kan söka 50 000 - 200 000 kr

Checkarna riktar sig till företag som har:

  • 2-49 anställda.
  • en omsättning på minst 3 miljoner kronor (och högst 10 miljoner Euro)
  • en ekonomi i ordning.

Du kan få en check för upp till halva kostnaden och resten betalar ditt företag. Ditt företag kan söka stödet för ny kompetens i form av externa konsulter samt i viss mån resor. Läs mer på Tillväxtverkets frågor och svar. I Västra Götaland är inte projektanställningar stödbart. I de fall Västra Götalandsregionen har möjlighet att istället prioritera satsningen genom en konsultcheck så gäller villkoren för konsultcheck.

Är du intresserad?

Kan du svara JA på frågorna i länken? I så fall gör du en ansökan i länken Min Ansökan.  Där ska du scanna in företagets senaste årsbokslut, registreringsbevis från Bolagsverket och offerter. Läs gärna instruktionerna först.

Du kommer sedan att bli kontaktad av någon från Västra Götalandsregionen eller ALMI Företagspartner och får presentera din idé.  

Prioriteringen görs gemensamt av Västra Götalandsregionen,  ALMI Företagspartner Väst och Tillväxtverket. Bedömer vi att vi kan medfinansiera din satsning så kontaktar vi dig. 

Vid prioriteringen tittar vi på företagets hela ekonomiska situation och företagets förutsättningar att växa. Vi tittar också på eventuella utdelningar till ägare för att bedöma om satsningen kan göras utan en affärsutvecklingscheck.

Utbetalning

Du gör ansökan om utbetalning när ditt företag är klar med aktiviteterna i beslutet och fakturorna är betalade. Sista redovisningsdag står i ditt beslut.

Du gör ansökan om utbetalning via Tillväxtverkets portal "Min ansökan"

Obligatoriska bilagor som du ska scanna till oss vid utbetalningen är:
- Ifylld lägesrapport- eller ifylld slutrapport
- Ifylld verifikatsammanställning
- Betalade fakturor. Vi godkänner bara separatfakturor som överensstämmer med offert.
- Betalningsbevis  (Ett exempel på godkänt betalningsbevis)

Läs också villkorsbilagan du fick med beslutet.

Kontakt

För nya ärenden och förfrågningar, använd helst e-post foretagsfinansiering@vgregion.se så kontaktar en handläggare dig skyndsamt. Beskriv kort ditt företag och vad du söker stöd för eller skriv din fråga.

Marianne Gustafsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Gabriel Skarbäck

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Moa Boéthius

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Föräldraledig våren 2021-våren 2022

Senast uppdaterad: 2021-10-04 09:59