Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

2017-06-08 Rundabordssamtal om vad regionerna kan göra i biogasutvecklingen

Västra Götalandsregionen och Region Skåne bjöd utvalda regioner och landsting till ett rundabordssamtal om vad regionerna kan göra för biogasutvecklingen.

Den 8 juni bjöd Västra Götalandsregionen och Region Skåne in utvalda regioner och landsting till ett rundabordssamtal för att diskutera hur regionerna kan samverka för att förverkliga politiska regionala ambitioner både inom de egna verksamheterna och bidra till mer långsiktiga spelregler på nationell nivå och inom EU.

Fler regioner bjuds in

Representanter från Region Östergötland, Region Uppsala, Regionförbundet i Kalmar, Region Jönköpings län och Stockholms Läns Landsting medverkade. Från Västra Götalandsregionen deltog Kristina Jonäng, ordförande i miljönämnden och Ulrika Frick, ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Region Skåne och Västra Götalandsregionen har sedan 2013 en gemensam politiskt antagen avsiktsförklaring att samverka i frågan och nu bjuds alltså fler regioner in. Som ett nästa steg ses regionerna igen i Almedalen för att fortsätta dialogen och samlas kring gemensamma åtgärder.

Hanna Jönsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2017-06-12 15:33