Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SKL Öppna jämförelser miljö 2017

Publicerad:
Marie Ullnert

VGR är drivande inom området produkter och avfall och når goda resultat i miljöarbetet genom upphandling. Det framgår av Sveriges Kommuner och Landstings Öppna jämförelser som ger en bild av miljöarbetet i alla Sveriges landsting och regioner.

- Västra Götalandsregionen toppar inte inom några av miljönyckeltalen i SKL:s Öppna jämförelser miljö 2017, men ligger på en god fjärde plats inom energieffektivitet. En viktig förbättring är att VGR stått för den största minskningen av antibiotikaförskrivning i landet mellan 2009 och 2016 och har dessutom tagit ett rejält kliv uppåt i tabellen inom nyckeltalet för medicinska gaser, säger Lars Karlsson, miljöstrateg på Västra Götalandsregionen.

- Västra Götalandsregionens insatser inom bland annat området produkter och avfall lyfts också i kapitlet ”Tema Goda exempel på miljökrav i upphandling”.

Jämförelser sporrar miljöarbetet

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Öppna jämförelser ger en bred bild av miljöarbetet i landsting och regioner. Syftet är att låta landsting och regioner lära av varandra och sporras att bli ännu bättre på att minska sin påverkan på miljön.

Läs hela Västra Götalandsregionens pressmeddelande om SKL Öppna jämförelser Miljö

Miljöplan 2017-2020 styr Västra Götalandsregionens miljöarbete inom organisationen

Lars Berko

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: